Tradiţii şi istorie în Kusadasi

De Unica.ro, pe

În Kusadasi vei găsi o mulţime de locuri moderne în care să te distrezi cât e ziua de lungă şi noaptea de lată, iar tradiţiile şi istoria îşi fac apariţia la tot pasul.
Sate tradiţionale din Kusadasi

Pe lângă plajele foarte curate şi lungi, cu ape de un albastru ireal, şezlonguri în ton cu nisipul şi hoteluri luxoase, în Kusadasi se găsesc şi câteva sate în care tradiţiile s-au menţinut ca la carte. Pitorescul sat Kirazli cunoscut şi sub numele de satul cireşilor este mărginit de o pădure bogată şi foarte verde dar şi de numeroase situri istorice. Locuitorii din Kirazli sunt primitori, iar tradiţiile ceaiului şi cea a petrecerilor cu cadâne, la care se adaugă mâncărurile suculente din carne de oaie, vită şi pui cu băuturi din lămâie sunt delicioase şi încântătoare.

În Kirazli vei avea parte de o atmosferă liniştită atât la malul mării pe plajele curate cât şi în Parcul Naţional Millipark dar şi în pieţele în care vânzătorii se strâng pentru a-şi expune mărfurile. Nici siturile istorice nu par să lipsească de aici, vei găsi artefacte foarte bine conservate cum ar fi Biblioteca lui Celsus, de asemenea vei întâlni şi un loc natural cu o încărcătură mistică, şi anume Peştera lui Zeus.

Când spui Kusadasi inevitabil gândul te duce la celebra narghilea cu arome fructate, la bazarurile în care fiecare preţ se negociază, şi la dansurile din buric.

Istoria vremurilor de mult apuse

Un alt sit important pe care îl vei găsi în Kusadasi este Pygale, mai exact câteva ruine ce au fost scoase la iveală în urma săpăturilor arheologice care demonstrează adoraţia locuitorilor pentru Zeiţa Munkya dar şi dovezi ale civilizaţiei miceniană, ce constau în vase din ceramică, statuete, şi multe altele.

Madalina Isar

Sejur Kusadasi
Hotel Dabaklar 4*- de la 219 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/2263325

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!