Top cele mai romantice destinaţii greceşti. Foto

De Unica.ro, pe

A venit vremea concediilor, iar gândul ne zboară tot mai des spre mare, unde ne şi imaginăm pe plaja, stand relaxate pe un şezlong. Căutăm linişte, peisaje frumoase, sesiuni naturale de bronz şi, fără doar şi poate, cine romantice, soft.
Pe scurt, căutăm Grecia, cu ale sale destinaţii populare pline de romantism, în care ne simţim ca acasă într-o bucătărie unde dieta înseamnă prospeţime, gust, savoare şi foarte puţine calorii.

Europa Travel ne trimite în Corfu, prima destinaţie în topul romantismului grecesc, cu una dintre cele mai noi oferte de pe piaţă, pe care o găseşti mai jos, sau direct pe site-ul agenţiei. Însă, până acolo, hai să vedem cele mai romantice destinaţii greceşti ale verii, pe care le-am putea bifa vara aceasta, profitând de ofertele turistice ale sezonului 2014.

Corfu

Corfu este una dintre cele mai populare insule din Marea Ionică, ce atrage prin frumuseţile sale naturale, dar şi prin ospitalitatea localnicilor. Ajunsă acolo, după o sesiune relaxantă de bronz pe plaja Paleokastritsa, petrece-ţi după amiezile plimbându-te prin unele dintre cele mai romantice zone: Liston, Kampielo, Mon Repos Palace şi Pontikonisi – casa celebrei capele pitoreşti, în care se organizează nunţi pe tot parcursul anului.

Top cele mai romantice destinaţii greceşti. Foto

Santorini

Da, nu-i nicio surpriză! Santorini este considerată una dintre cele mai romantice insule din Grecia. O vei găsi adesea în topurile destinaţiilor de nuntă sau pentru luna de miere, în special datorită celebrului oraş Oia, cu al său spectaculos apus de soare. Vizitează oraşul, stai să admiri apusul, apoi plimbă-te pe micile alei din Chora și din satul Pyrgos.

Rhodos

Castele antice, ziduri din piatră şi poveşti cu cavaleri şi prinţese. Ce poate fi mai romantic decât Old Town din Rhodos, unde poveştile de amor parcă prind viaţă datorită festivalurilor, a veseliei localnicilor şi a produselor homemade, pe care le găseşti la mici tarabe, ca în ilustraţiile cărţilor de poveşti. Plimbă-te pe străduţele oraşului medieval, vizitează muzeele cu antichităţi şi cinează într-un restaurant pe acoperişul caselor cub din Lindos. Priveliştea nu poate fi descrisă în cuvinte. Şi, dacă tot eşti în Rhodos, alocă-ţi o zi pentru Symi, o insulă mică, cu 2.500 de vile neoclasice împrăștiate de-a lungul plajei şi un port frumos amenajat, la care poţi ajunge uşor cu feribotul din Rhodos.

Skiathos

Skiathos este o destinație romantică relativ nouă, cel puţin în materie de nunţi. Popularitatea insulei a început să crească datorită promovării filmului „Mamma Mia”, care s-a turnat atât aici, cât şi pe insula Skopelos. Cunoscută şi ca „tărâmul celor 60 de plaje”, Skiathos are privelişti spectaculoase şi o ambianţă magică pentru nunţi. Cel mai romantic loc, în care cei mai mulţi rostesc emoţionantul „DA”, este mica peninsulă Bourtzi. Viziteaz-o şi tu.

Gina Rotaru

Oferta sejur Corfu:
Hotel Alonakia 3*, din Agios Gordis – de la 345 euro/persoană/sejur, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun, asistenţă turistică. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!