Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 15:35

Un lemur, o maimuţă-păianjen şi o antilopă de apă au devenit vedete după ce pozele lor au ajuns în presă. Cum nu toate animalele ajung vedete, află ce au special aceste animale.

Aşa cum se poate citi pe tort, îl cheamă Stumpy. Este cel mai longeviv lemur din lume care a împlinit recent, pe 14 iunie, vârsta de 25 de ani.

Un aşa eveniment unic nu putea fi sărbătorit decât cu o mare petrecere, aşa că îngrijitorii de la Grădina Zoologică „Cinci Surori” din West Caulder, Scoţia, i-au pregătit acestuia un tort personalizat.

Lemurul a dat dovadă de multă răbdare, pozând în fel şi chip în jurul casoletei cu bobiţe, drept dovadă şi grimasa pe care o afişează după un shooting extenuant.

Durata medie de viaţă a lemurilor este de 12 – 15 de ani în captivitate şi 20 în sălbăticie.

În poza alăturată – un mic lemur cărat în spate de mama lui care pare că zboară.

Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

Sunt unele dintre cele mai drăgălaşe animale din lume şi, mai nou, descoperim că sunt şi foarte secretoase.

Un fotograf amator le-a surprins pe cele două veveriţe într-un moment de intimitate, în care una dintre ele pare să îi şoptească celeilalte un secret la ureche. În timp ce stătea în grădina sa la umbră, Daisy Baxter a observat pe creanga unui copac o veveriţă. Însă, întorcându-se cu aparatul de fotografiat, Daisy s-a simţit stânjenită să observe că a nimerit într-un astfel de moment…

Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

Ceea ce pare a fi o freză nouă ar putea descrie la fel de bine şi starea de spirit a acestei antilope de apă. Ceva pare să nu îi convină, căci coarnele ei seamănă cu mutra cuiva care ridică intrigat din sprâncene.

Vezi care sunt cele mai mici animale din lume!

Fotografia este realizată de Ingrid Bunse, o fotografă de origine germană, în Rezervaţia Ongava Wilderness din Namibia.

Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

Ca noi toţi, şi această micuţă maimuţă suportă cum poate căldura excesivă. Îngrijitorii de la Xiangjiang Safari Park din Guangzhou, China, i-au improvizat o mică piscină şi i-au pus colac de salvare, pentru că nu ştie încă să înoate. În schimb, maimuţa – păianjen este considerată cea mai bună acrobată din lumea primatelor.

Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

Un pui de elefant abia născut este purtat în cârcă de mama lui. Fotograful Rob Doolaard îl suprinde pe film când acesta priveşte direct în obiectiv.

Vezi şi alte poze cu animale simpatice care au uimit lumea.

Foto: 5 animale haioase care au uimit lumea

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!