Top 5 cele mai frumoase plaje din Europa

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 11:14
Soare, nisip fin, ape cristaline... cine nu și-ar dori o astfel de vacanță? Dacă vrei să îți petreci concediul într-un loc de vis, alege o destinație din top 5 cele mai frumoase plaje din Europa.

Obișnuiești să îți planifici vacanțele de vară din timp? Îți plac provocările și vrei să cunoști locuri noi? Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Europa conform unui top creat pe baza recenziilor făcute de turiști, conform Mediafax.

Plaja La Concha, Ţara Bascilor, Spania


Plaja La Concha din San Sebastian, este considerată o comoară a Spaniei. Este una dintre cele mai frumoase și mai căutate plaje din lume. Cochetă și exclusivistă, aceasta dă un farmec aparte orașului înconjurat de munţi şi dealuri împădurite. Privită de sus se poate observa că are o formă de scoică și de aici îi provine și numele: Playa de La Concha, adică Plaja Scoicii. Pe lângă peisajele mirifice, stațiunea abundă de baruri și restaurante, unde poți găsi preparate specifice gastronomiei bascilor, iar mulți spun că în Țara Bascilor se mânâncă mai bine decât în oricare altă parte a Spaniei. Perioada recomandată pentru a petrece timp aici sunt lunile iunie și septembrie.

Plaja La Concha, top 5 cele mai frumoase plaje din europa

Spiaggia dei Conigli, Sicilia, Italia

A doua cea mai bine cotată plajă din Europa este „Plaja iepurilor” de pe insula Lampedusa, în regiunea Sicilia. Marea Mediterană nu pare în niciun alt loc mai limpede și mai liniștită ca în această zonă. Întregul tablou de poveste este completat de prezența peștilor și un nisip fin. Perioada ideală pentru a vizita Spiaggia dei Conigli este în lunile mai și septembrie.

Dacă ești pasionat de plaje sau biosfera marină, vezi curiozități despre Marea Egee, Marea Marmara, Marea Adriatica sau Marea Baltica.

Spiaggia dei Conigli, top 5 cele mai frumoase plaje din europa

Plaja Falesia, Algarve, Portugalia

Înconjurată de stânci în nuanțe intense de roșu ruginiu și portocaliu coral pe care cresc pini aromatici, plaja Falesia este o altă minunăție a naturii, în  sud-vestul continentului. Cei șase kilometri de nisip auriu se întind la est de orașul Albufeira, pe coasta Algarve. Accesul pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa se face pe scări de lemn. Dacă te atrage această destinație pitorească, ia-ți bilete în perioada aprilie-octombrie.

Plaja Falesia, top 5 cele mai frumoase plaje din europa

Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

Pentru cea de-a patra poziție în top 5 cele mai frumoase plaje din Europa ne întoarcem în Spania, acolo unde se află Playa de Ses Illetes, comparată cu plajele din Caraibe sau Maldive. Formentera este cea mai mică dintre insulele Baleare și aici se ajunge cu feribotul, pe care îl iei din Ibiza. Pentru că facilitățile turistice sunt limitate, sălbăticiunea locului îți dă senzația că te afli într-un paradis cu ape cristaline. Aici se poate ajunge în orice perioadă a anului.

Playa de Ses Illetes, top 5 cele mai frumoase plaje din europa

Laguna Balos, Creta, Grecia

Plajele din Grecia sunt preferate turiștilor europeni, dar dintre toate Laguna Balos, aflată în partea de nord-vest a Cretei, se află în top 5 cele mai frumoase din Europa. Farmecul plajei nu este dat doar de apele turcoaz hipnotizante, ci și de peisajul sălbatic. Călătoriile cu barca îți vor dezvălui întreaga frumusețe a lagunei și a împrejurimilor. Pentru a evita aglomerația, este de preferat să nu îți programezi vacanța în lunile iulie și august.

Laguna Balos, top 5 cele mai frumoase plaje din europa

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!