Târguri de cadouri pentru Paşte în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

În prag de sărbătoare, tradiţiile şi obiceiurile de Paşte iau cu asalt întreg oraşul. Obiecte artizanale, pască tradiţională, miei şi iepuraşi – sunt câteva dintre minunăţiile…
… care te aşteaptă în atelierele, târgurile şi evenimentele organizate zilele acestea în Bucureşti.

Galeria Dalles te aşteaptă la „Târgul Cadourilor de Paşte până pe 3 aprilie. Jucării, produse cosmetice, dulciuri, decoraţiuni specifice, precum şi ouă încondeiate sau icoane pictate, aici vei găsi o ofertă de posibile cadouri foarte generoasă.
 
La librăria Cărtureşti are loc târgul „Salonul Gurmand – cărţi bune de mâncat. Din 30 martie până pe 3 aprilie veţi putea găsi aici cărţi de bucate, ceaiuri parfumate, vinuri alese sau sortimente de ciocolată inedite.  
 
Vei asista şi la demonstraţii culinare, poţi degusta vinuri şi îţi vei putea întregi colecţia de cărţi de gastronomie, pentru viitoarele tale experienţe din bucătărie.
    
De asemenea, şi parcurile din Capitală te vor suprinde cu o serie de evenimente speciale. În Cişmigiu sunt deschise Târgul „Tradiţii şi flori de sărbători”, expoziţii de iepuraşi sau obiecte meşteşugăreşti.

Sunt pregătite plimbări cu trăsura sau cu poneii pentru cei mici, precum şi o serie de programe artistice susţinute de coruri de copii, fanfare sau ansambluri din diverse zone ale ţării.

În Herăstrău poţi admira şi o expoziţie de flori, în timp ce în Cişmigiu sunt montate 40 de căsuţe unde se vor comercializa produse specifice de Paşte.
 
Tot în parcul Herăstrău a fost deschis sezonul de agrement, iar în duminica de Paşte traversarea lacului este gratuită. Poţi alege între o plimbare pe lac cu şalupa, sau poţi face un tur complet cu ambarcaţiunile mai mari puse la dispoziţie la debarcaderul Pescăruş.
 
În parcul Alexandru Ioan Cuza s-a deschis Târgul de Paşti, unde sunt amplasate standuri cu ouă încondeiate, decoraţiuni specifice şi taboluri realizate de copiii din centre de plasament.
 
Şi în Crângaşi are loc un eveniment intitulat, cu rimă, „Iepuras coconaş, vine, vine în Crângaşi”, unde s-a amenajat un întreg arsenal de maşinuţe şi trenuleţe electrice pentru copii, precum şi spectacole surpriză pentru toţi cei care vor alege o plimbare în parc în aceste zile.  
 
Un alt târg are loc în parcul Kiseleff, unul cu obiecte artizanale, obiecte tradiţionale, bijuterii realizate manual sau obiecte din ceramică.

Totodată, organizatorii vin cu o iniţiativă inedită pentru vizitatori. Aceştia vor putea să realizeze cadouri personalizate pentru cei dragi, iar copiii vor putea avea parte de piese de teatru şi experimente ştiinţifice live.
 
La Târgul de Paşte din parcul Obor asculţi muzica de estradă interpretată live, în timp ce îţi poţi face ultimele cumpărături pentru masa de Paşte. Cele 30 de căsuţe de lemn te aşteaptă cu pască şi cozonaci, brânză sau produse din carne tradiţionale. Tot de aici, poţi cumpăra şi cadouri sau suveniruri specifice sărbătorii, precum şi iepuraşi vii, pentru un altfel de cadou.  
 
Târgul organizat în zona Apărătorii Patriei este exclusiv de animale, de altfel, singurul deschis în Bucureşti. Până pe 3 aprilie, poţi cumpără miei direct de la ciobani, la preţuri mai mici decât în supermarketuri, spun organizatorii.

Şi galeriile comerciale au pregătit cu programe speciale de Paşte, adresate cu precadere copiilor.
 
La Liberty Center gazda este însuşi iepuraşul, care oferă cadouri copiilor, iar în zilele de 3 şi 4 aprilie organizează ateliere de creatie în care cei mici vor învăţa cum se decorează ouă, vor participa la concursuri de deghizat în iepuraş şi de spart ouă, precum şi la provocări pe gheaţă.

Afi Palace organizează un târg special de Paşte, unde poţi găsi produse handmade sau artizanale, decoraţiuni specifice sau dulciuri.

Cu o atmosferă inspirată din „Alice în Ţara Minunilor”, Băneasa Shopping City se transformă într-un ţinut de poveste. Numeroase promoţii, diverse activităţi pentru copii şi tombole, iată doar câteva dintre evenimentele programate aici.

Bucureşti Mall sărbătoreşte cu muzică, dans, expoziţii de icoane tradiţionale şi concursuri de pictură pentru copii, totul alături de mulţi clovni şi de iepuraş.

Iar la Sun Plaza iepuraşul împachetează gratuit cadourile cumpărate, oferă premii şi îi aşteaptă pe cei mici într-o lume magică de poveste cu spectacole, cadouri şi dulciuri.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro