Superstiții legate de ceas și ora fixă

De Diana Zagrean, pe
Știi că dacă te uiți la ceas la fix înseamnă că te iubește, dar sigur nu ai idee cât de multe superstiții avem legate de ceas și de ora fixă.

Ce înseamnă fiecare oră de pe ceas

Ora 1:00 înseamnă că o persoană te iubește, te stimează, sau îți este foarte apropiată și se gândește la tine în acel moment. Superstiția spune că ora fixă pe ceas înseamnă dragoste și prosperitate, iar ora 1 este prima, deci cea mai norocoasă.

Ora 2:00 înseamnă gelozie sau adulter. Cu alte cuvinte, fie că partenerul tău te va bănui că-l înșeli, fie te va înșela el, în viitorul apropiat. Oricum, nu este partenerul potrivit pentru tine și mai bine vă despărțiți pașnic.

Ora 3:00 înseamnă că persoana iubită are vise erotice cu tine, cel mai probabil chiar acum, așa că ai face bine să te întorci la somn și să faci la fel.

Ora 4:00 înseamnă că persoana iubită a fost cucerită definitiv și că te poți aștepta la o cerere în căsătorie foarte curând.

Ora 5:00 înseamnă că persoana iubită nu a dormit toată noaptea de dorul tău și că poți să îi declari dorul și iubirea, cât mai curând, în persoană.

Ora 6:00 înseamnă că ai un admirator secret în umbră, care abia așteaptă să te cerți cu partenerul tău actual ca să îți dovedească ce este iubirea adevărată.

Ora 7:00 înseamnă că persoana iubită este sub o vrajă puternică și că nu se mai poate gândi la altcineva decât la tine.

Ora 8:00 înseamnă că te-ai îndrăgostit, chiar dacă o negi și că inima ta știe deja cine este alesul.

Ora 9:00 înseamnă că un bărbat cu ochii negri se gândește la tine de câteva zile, de când te-a cunoscut. Dragostea la prima vedere nu este de joacă.

Ora 10:00 înseamnă că alesul tău te va cere de mireasă în curând, poate chiar săptămâna aceasta.

Ora 11:00 înseamnă că ești tristă, deoarece iubirea nu-ți este împărtăită și el te ignoră

Ora 12:00 înseamnă că cearta voastră este doar un foc de paie și că dragostea vă va aduce mereu împreună, indiferent de greutăți.

Ora 13:00 înseamnă că te iubește și că nu te scapă din priviri, fiind plin de dor când pleci cu treburi de lângă el.

Citește și despre superstiții și obiceiuri românești de nuntă

Ora 14:00 înseamnă că o persoană brunetă cu ochi verzi se topește de dorul tău. Cine să fie oare?

Ora 15:00 înseamnă că ochii și buzele tale sunt de vină că el s-a îndrăgostit de tine. Nimic nu-l poate face să uite privirea ta.

Ora 16:00 înseamnă că vrea să te sărute de mult timp, dar îi lipsește curajul și nu știe cum să găsească o ocazie potrivită ca să îți fure un pupic.

Ora 17:00 înseamnă că amândoi vă doriți să petreceți niște timp împreună și că poate ar trebui să rezervați o cameră la o pensiune de la munte sau mare pentru câteva zile departe de lume.

Ora 18:00 înseamnă că va pleca într-o delegație și îi va fi dor de tine încă de când iese pe ușa casei. Să nu-ți faci griji că te înșală, se va gândi numai la cum să se întoarcă mai repede.

Ora 19:00 înseamnă că vrea copii și o să-ți spună foarte curând că vrea să vă puneți pe treabă.

Ora 20:00 înseamnă că cel mai bun prieten al tău este îndrăgostit de tine. Ai mare grijă cum gestionezi situația, ca să nu pierzi un amic aproape de sufletul tău pentru o iubire de-o vară.

Ora 21:00 înseamnă că partenerul tău este măcinat de gelozie, după ce te-a văzut la braț cu un coleg de serviciu. Explică-i că nu este nimic între voi și că îl țineai la braț în glumă, bârfind despre alți colegi.

Ora 22:00 înseamnă că tipul cel nou, pe cre l-ai întâlnit acum câteva zile nu-și ia gândul de la tine și că ai face bine să-l suni tu.

Ora 23:00 înseamnă că el întreabă pe toată lumea despre tine și că este o chestiune de timp până te va invita la o cafea sau un film.

Ora 00:00 înseamnă că tipul cel drăguț, care v-a abordat în club se simte bine în prezența ta, dar este îndrăgostit lulea de prietena ta nebunatică. Fă-i lipeala și nu suspina, era ca și luat de când a văzut-o.

Superstițiile românilor sunt faimoase în lumea întreagă, deoarece suntem un amestesc de popor religios și credul, care se teme de necuratul, dar și de pisica neagră și sarea vărsată pe masă cu aceeași fervoare.

Sursa foto cuplu ceas superstiții: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!