Cum a devenit un student milionar din vânzarea unor simple selfie-uri – părinții lui nici nu știu

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 20 ianuarie 2022, 18:49

Un student din Indonezia a devenit milionar fără să vrea, când a transformat o colecție de selfie-uri în jetoane nefungibile (NFT) pentru a se distra.

Sultan Gustaf Al Ghozali, student la informatică în vârstă de 22 de ani, și-a făcut aproape 1.000 de fotografii stând în fața computerului pe parcursul a patru ani. Acum le-a transformat în NFT-uri, articole digitale unice care pot fi cumpărate, vândute și stocate, după cum arată Digi24.

Tânărul a stabilit inițial un preț de 3 dolari pentru un NFT. Cu toate astea, valoarea lor a crescut rapid când au atras atenția unor comercianțe de criptomonede. În momentul de față, o imagine se vinde cu 10.000 de dolari, potrivit The Independent.

„Mi-am încărcat fotografia ca NFT, lol”, a scris el amuzat pe Twitter în data de 10 ianuarie. A doua zi a scris un alt mesaj: „Nu pot să cred că oamenii mi-au cumpărat fotografiile NFT, s-au vândut deja 35 într-o singură zi”.

Citește și: Povestea bărbatului care a supraviețuit la -18 grade, în Siberia, după ce un tren a trecut peste el

Citește și: Invenții din cărțile de Jules verne care au devenit realitate

Citește și: De la 105 kg, la un concurs de culturism. Cum a reușit Jodie Marquardt să slăbească 50 de kg

Citește și: Fenomenul „Marea Demisie”: tot mai mulți români și-ar da demisia, chiar dacă nu au o contraofertă

Într-un final, în prima zi a vândut peste 200 de NFT-uri cu selfie-urile lui. Alte sute au fost tranzacționate pe platforma OpenSea. „Mă gândeam că ar putea fi amuzant dacă ar fi colecționari de selfie-uri, dar nu m-am gândit niciodată serios că cineva ar dori să cumpere selfie-urile”, a mai zis Ghozali, citat de Digi24. „De aceea am cerut doar 3 dolari”.

Selfie-urile lui se vând acum cu 12.500 dolari bucata. Întreaga colecție se numește „Ghozali Everyday” și este evaluată la 1,2 milioane de dolari. În acest sens, autoritățile fiscale l-au contactat pe tânăr pe Twitter, pentru a-i transmite că trebuie să plătească taxele.

El a recunoscut că încă se gândește cum ar putea face asta, în condițiile în care nu le-a spus încă părinților despre noul său statut. „Ca să fiu sincer, încă nu am curajul să le spun părinților mei, ei s-ar întreba de unde am luat banii”, a spus el.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!