Ștefania Nistoreanu, despre artă și prima lucrare vândută în Bitcoin

De Revista Unica, pe
La 36 de ani, Ștefania Nistoreanu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați tineri artiști din România. Anul trecut, știrea că se numără printre foarte puținii pictori din lume care au vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin a depășit granițele României, ajungând în publicații internaționale.

 

Care sunt sursele tale de inspiraţie?

Totul. Universul  – de la macro la micro (propriul eu) – e sursă de inspiraţie. Artistul se inspiră din propria fiinţă, cu tot ce cuprinde ea, și se redă pe el, ca element tipic universului de care aparţine şi pe care îl alcătuieşte. Pornind de aici, exploatând mintea, imaginaţia şi curajul, dragostea şi credinţa, îndoiala şi frica, îmi permit plăsmuirea unor tipare universale cu alte pricipii şi funcţionalităţi.

Ștefania Nistoreanu, despre artă și prima lucrare vândută în Bitcoin

Germini, lucrare de Stefania Nistoreanu

Care sunt emoţiile, ideile pe care vrei să le transmiţi ca artist?

Tot ce va închipuți şi vă pare imposibil în realitate a existat, există şi va exista perpetuu. Orice este posibil. Tot ce ştiţi şi aţi învăţat poate fi fals. Păstraţi-vă mintea trează, spiritul curat şi sufletul deschis, acordați-vă timp şi fiţi disciplinaţi, nu vă uitaţi scopul şi menirea,  folosiţi-vă forţa şi imaginaţia, fiţi pregătiţi pentru revelaţii, pentru adevăr. Nu vă compromiteţi, luptaţi cu iubire şi câştigaţi cu bunăvoinţă. Nimic nu e grav. Fiecare clipă e perfectă.

Anul trecut s-a scris mult despre tabloul vândut de tine în Bitcoin… A fost o întâmplare, e un domeniu care te interesează şi vrei să îl explorezi mai departe? Ce urmează?

Nu l-aş numi „întâmplare”. Nu cred în întâmplare, nu există, tot ce ni se întâmplă vine, firesc, ca urmare a acțiunilor noastre. Noi alegem când şi cum ni se întâmplă. Sunt implicată de câţiva ani în criptografie, la nivel filozofic şi practic. Ea reprezintă o avangardă, un concept confortabil artei şi artiştilor, începutul unei noi ere, pe care am anticipat-o şi care e în curs de a revoluţiona planeta. E sursa de inspiraţie pentru un nou concept artistic, în care sunt pionieră şi pe care îl susţin şi îl promovez în diverse forme. Acesta este doar începutul, mai e mult de explorat, acumulat şi împărtăşit. Concret, în viitorul apropiat, noul meu concept, „Acceleration”, va îngloba lucrări şi evenimente strâns legate de Bitcoin şi criptomonede, dar şi de o societate şi un stil noi.

Ștefania Nistoreanu, despre artă și prima lucrare vândută în Bitcoin

Fecundity, lucrare de Stefania Nistoreanu

Foto: PR

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!