Spectacole în premieră în stagiunea de toamnă

De Nicoleta Galeteanu pe

Teatrele te aşteaptă din nou la casele de bilete odată, pentru că stagiunea de toamnă pune în scenă cele mai bune spectacole din vară şi piese în premieră absolută.
Scenele teatrelor din oraş vor fi din nou animate de actori, în spectacole care promit să ridice publicul în picioare.

Printre noutăţile Teatrului Naţional se numără două piese de prestigiu, „Scara pisicii”, de Katalin Thuroczy, în regia Irinei Popescu Boieru, premieră anunţată în luna octombrie, şi „Juma’ de viaţă”, în regia lui Cristian Theodor Popescu, scrisă de John Mighton.

Piesa a fost distinsă în 2005 cu Governor General’s Award for Drama, unul dintre cele mai prestigioase premii canadiene. La TNB, piesa se află încă în repetiţii.

Până atunci, poţi merge să vezi „S-a sfârşit cum a-nceput”, un spectacol regizat de Horaţiu Mălăele, după Sean O’Casey, care se joacă pe 24 şi 25 septembrie.

Pe 23 septembrie, teatrul Odeon te aşteaptă la prima reprezentaţie a spectacolului „Blifat”, de Alexandru Mihail, după un text de Gabriel Pintilei.

Aflat de asemena în repetiţii, spectacolul „Dineu cu proşti”, în regia Ion Caramitru după Francis Veber, anunţă primele reprezentaţii pe  8 şi 9 octombrie.

Şi Teatrul Bulandra deschide stagiunea cu o premieră. În regia lui Cristi Juncu, spectacolul „Artă”, de Yasmina Reza, intră pe scenă pe 24 septembrie.
Vineri, de la ora 19.00, la Teatrul Mic se joacă spectacolul „Doamna noastră din Pascagoula” de Tennessee Williams, în regia lui Florin Fătulescu, iar sâmbătă este programat spectacolul „Hotelul dintre lumi”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alice Barb.

Teatrul Metropolis te invită, la rândul lui, la avanpremiera intitulată „Baba care ascultă Abba”, de Catherine Aigner, în regia lui Teo Herghelegiu, cu reprezentaţie pe 21 septembrie.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro