Sfaturi la început de an de la cel mai bogat om din China

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 27 aprilie 2022, 11:59
Un an nou, noi planuri pentru carieră. Fie că vrei să îți schimbi jobul, vrei o promovare sau o mărire de salariu, nu le vei obține dacă nu îți schimbi atitudinea. La început de 2017, îți prezentăm cinci sfaturi utile de la Jack Ma, fondatorul Alibaba și cel mai bogat om din China la ora actuală.

Citește și – De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

Dacă vei dedica o singură oră pe zi acestor cinci lucruri, viața ta se va schimba pentru totdeauna:

„Schimbă-ți viața chiar de azi

În intervalul 18.00 – 00.00 sunteți acasă. Deși vă simțiți obosiți fizic și psihic, puteți face tot ceea ce vă doriți fără a primi indicații de la cineva. În acest timp vă puteți deconecta creierul, așa cum deconectați computerul atunci când plecați de la serviciu. Dar puteți deveni mai deștepți, mai puternici și vă puteți lărgi cercul de cunoscuți. Începeți de azi, acordați doar o oră pe zi pentru a face aceste lucruri. Vă garantez că într-un an viața și cariera dumneavoastră se vor schimba!

Bazează-te doar pe tine însuți

Nu trebuie să învinuiți serviciul dumneavoastră pentru faptul că nu avansați în carieră. Eu am terminat colegiul cu specialitatea „marketing”, dar am vrut să devin designer. Pentru asta, învățam zi și noapte și făceam teme suplimentare pentru a-mi îmbunătăți deprinderile de proiectare. În fiecare seară când copiii mei adormeau, începeam să învăț și să mă perfecționez. Dacă mă dezvoltam doar în timpul orelor de muncă, nu ajungeam niciodată director creativ sau manager de producție. Niciodată nu aș fi predat studenților de la MBA, așa cum o fac astăzi.

Citește mai mult și totul se va schimba

Dacă doar o oră pe zi primiți cunoștințe despre o anumită temă, peste un an veți ști mai mult despre aceasta decât 99,999% din oamenii din întreaga lume. Deși aveți doar 30 de minute în fiecare zi, în zece zile puteți citi cu ușurință o carte. Nu veți ajunge expert, dar vă promit că veți știi mai multe decât colegii dumneavoastră.

Participă la diferite proiecte

Participați la diverse proiecte de voluntariat și veți avea multe lucruri de câștigat. Veți afla cum să îndepliniți o sarcină și să vă încadrați în termeni, să primiți răspuns și să scoateți foloase din acestea. Cu siguranță, această experiență va fi mai satisfăcătoare decât salariul dumneavoastră.

Posibilitățile sunt peste tot

Toți spun că internetul este viitorul. Cu 10 ani în urmă internetul era o noutate, pentru că nimeni nu știa despre asta. Acum, devine din ce în ce mai dificil, pentru că toți oamenii deștepți s-au îndreptat într-acolo. Din acest motiv, trebuie să ieși din ceea ce este considerată astăzi normalitate”.

Jack Ma și-a început cariera ca profesor de engleză, având un salariu de doar 12 dolari pe lună. În 1999, el a fondat gigantul Alibaba, împreună cu alte 17 persoane.

Citește și – Ce obiceiuri comune au cei mai bogați oameni din lume

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!