Semnificația numelui tău. Ce spune despre tine faptul că te cheamă Adriana, Alina sau Daria?

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 24 septembrie 2019, 15:27
Se spune că numele îți scrie destinul, iar când ni-l aleg, părinții se bazează nu doar pe o rezonanță în armonie cu numele de familie, ci se gândesc și la simbolistica lui. Și, cum toată lumea visează să reușească în viață, iar o femeie puternică întotdeauna reușește acest lucru, vă prezentăm câteva nume feminine care simbolizează forța.

Adriana

Dacă porți acest nume ai o dorință interioară de a te exprima și de a crea și îți iese de minune. Ai succes în domenii precum discursul public, actoria, literatura sau muzica. Tânjești după frumos nu doar acasă, ci și la serviciu. Știi să te faci plăcută și alegi o carieră care te expune publicului.

Alina

Dacă te cheamă Alina ești un lider înnăscut. Ai o personalitate puternică, ai obiective foarte bine gândite și ești foarte concentrată pentru îndeplinirea lor. Ești creativă și ai idei bune, pe care te pricepi să le implementezi eficient și cu determinare. Alinele sunt și foarte curajoase.Pentru că sunt, la rândul lor, caractere puternice, nu suportă autoritatea la o altă persoană, sunt încăpățânate și vanitoase.

Alexandra

Este un nume cu o semnificație puternică, iar purtătoarea lui, la fel. Femeile care se numesc astfel știu să obțină ceea ce vor. Este varianta feminină de la Alexandru, care în greacă înseamnă ”Protectoarul omului”, iar unul dintre purtătorii lui, Alexandru Macedon, a condus unul dintre cele mai mari imperii.

Briana

Este un nume cu descendență celtică. Femeia care poartă acest prenume este o femeie inteligentă și curajoasă, care nu se supune regulilor, dornică de aventură și deschisă la nou. Își face prieteni ușor, este optimistă și sociabilă.

Brigitta

Acest cuvânt înseamnă în suedeză forță. Oamenii care sunt botezați astfel, sunt plini de compasiune, intuitivi, romantici și au o personalitate magnetică. Sunt deschiși la minte, generoși și tind să urmeze profesii umanitare.

Carla

Persoanele cu acest nume sunt competente, practice și reușesc să aibă putere și bani. Au succes în afaceri, în special în comerț, și își ating în viață toate țelurile de ordin material.

Carolina

Este un nume cu descendență italiană. Semnifică forță, dar cele care poartă acest nume sunt și feminine, delicate și reușesc să cucerească prin farmecul personalității lor, nu doar datorită fizicului.

Cornelia

Purtătoarele acestui nume au o voință de fier și sunt foarte deștepte. Se nasc cu dorința de a reuși în viață și știu foarte bine ce au de făcut. Sunt persoane dinamice, versatile și inteligente.

Daria

Dari are convingeri foarte puternice pe care știe să și le exprime. Pentru că reușește să se impună, are succes în tot ceea ce-și propune. Are parte de armonie și echilibru în viață și știe să se bucure de frumos.

Ioana

În iudaică, Ioana înseamnă ”dar de la Dumnezeu”. Te-ai născut să fii lider, ai inițiativă și o personalitate puternică. Pentru că sunt concentrate pe a reuși în viață, au tendința, Ioanele să-și neglijeze familia.

Luana

Femeile care poartă numele Luana s-au născut să servească Justiția. Lucrează în domeniul apărării publice sau serviciilor de securitate. Sunt firi practice și știu să-și gestioneze banii. Pentru că sunt foarte atente ca totul să respecte legile și rigorile, sunt acuzate că sunt prea precaute și prea conservatoare.

Marcela

Cele care se numesc Marcela sunt inteligente și puternice. Numele provine de la Sfânta Marcela, o ocrotitoare a forței spirituale și a intelectului în Roma Antică.

Matilda

S-a născut învingătoare, după cum sugerează și etimoligia cuvântului. În franceză, Mathilde înseamnă ”curajoasă în luptă”, iar la teutoni semnifica ”fecioara bătăliei”. Simbolizează feminitatea, intuiția, frumusețea.

Valentina/Valeria

Este o femeie capabilă să obțină funcții de conducere și în general își exercită puterea cu tact. Este practică și foarte competentă la serviciu. Nu sunt predispuse la boală, în daneză ”valentin” însemnând ”sănătos”.

Simona

În ebraică înseamnă ”Dumnezeu a auzit”. Persoanele care poartă acest nume reușesc în viață, în special pe plan material. Sunt firi practice și sunt competente la locul de muncă. Cele care poartă acest nume știu să se impună și să se facă ascultate.

Află și semnificația numelui de familie pe care îl ai.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!