Secretul care păstrează prosoapele moi și parfumate mult timp

De Unica.ro, pe
Uneori, oricât ne-am chinui să le păstrăm fresh, prosoapele ajung să dezvolte un miros nu tocmai proaspăt, deși le spălăm cu tot detergentul și balsamul din lume.

Care este motivul? În timp, reziduurile de săpun ajung să se acumuleze în fibrele prosoapelor pe care le folosim, făcându-le pe acestea să nu mai absoarbă apă atât de mult pe cât ar trebui și îngreunând totodată procesul de uscare al lor. Mai apoi, bacteriile ajung să se acumuleze la rândul lor în țesătură. Rezultatul este cât se poate de neplăcut: prosoape tocmai scoase din mașina de spălat, cu iz de mucegai.

Pentru a evita acest lucru să se întâmple, soluția este simplă și la îndemâna oricui. De fapt, ea se găsește deja în bucătăria ta. Ai nevoie doar de oțet alb și bicarbonat de sodiu. Iată ce trebuie să faci, după cum arată First for Women:

  1. Pune toate prosoapele în mașina de spălat cu o cană de oțet în loc de detergent normal.
  2. Spală-le la temperatură mare.
  3. Când mașina de spălat ajunge la ciclul de stoarcere, adaugă bicarbonat de sodiu.
  4. La finalul programului, usucă bine prosoapele pe uscător.

Citește și: Cum să-ți amenajezi casa într-un stil american

Citește și: Ayanna Williams a renunțat la cele mai lungi unghii din lume. Le-a tăiat după aproape 30 de ani

Citește și: Bagajul de vacanță. Lista cu tot ce ai nevoie în vacanța de vară

Citește și: O femeie se cațără goală pe stânci: „Nu fac nimic ilegal”

Desigur, această metodă îți face prosoapele să fie din nou proaspete și curate, dar cum le menții astfel? Există mai multe trucuri pe care le poți aplica, cum ar fi:

  1. Asigură-te că îți usuci prosoapele corect de fiecare dată, fără excepție. Nu le lăsa pe covor și ai grijă ca acestea să aibă suficient spațiu de uscare.
  2. Reciclează prosoapele vechi pentru diferite sarcini, cum ar fi uscarea animalului de companie după baie. Practic, cu cât vor fi prelungite intervalele dintre spălări, cu atât mai puțin se va acumula săpunul în fibre.
  3. Folosește cantitatea de detergent recomandată, nu mai multă.
  4. Formează-ți un obicei să aplici tratamentul de oțet și bicarbonat de sodiu cam o dată la patru spălări.
  5. Evită să folosești balsam de rufe pe prosoape. Balsamul le acoperă cu o peliculă foarte fină de chimicale, care le face să fie mai puțin absorbante. Oțetul le înmoaie fără să le încarce.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!