Se aștepta să moară, dar visa să se mărite. Și-a prelungit viața renunțând la zahar

De Adina Radu, pe

Jessica Bean, o tânără din Australia ce suferă de fibroză chistică se aștepta să moară acum un an și avea ca ultimă dorință să se mărite cu prietenul ei din liceu.

O afecțiune a plămânilor de la naștere s-a agravat și Jessica a ajuns în spital luptând pentru viața sa. Plămânii tinerei de 21 de ani au ajuns să funcționeze la 30% din capacitatea lor și numele ei a fost trecut pe lista de transplant. Ajunsese să ia 40 de pastile zilnic. Chiar și cu un transplant de plămâni, viața femeii nu ar fi fost una normală.

Șansele ei de a supraviețui păreau minime, așa că Jessica s-a gândit ca ultima ei dorință să fie căsătoria cu prietenul ei din liceu. Se gândea că prietenul ei o lua lua în căsătorie și în câteva luni o va îngropa.

După ce nunta a avut loc, australianca a decis că ar trebui să-și schimbe și dieta.

Pentru ca organismul Jessicăi să poată lupta, avea nevoie de o dietă hipercalorică. Tânăra consuma în jur de 4000 de calorii zilnic, dublul de calorii necesar unei persoane sănătoase. Din păcate, Jessica apela la dulciuri bogate în zahăr pentru a atinge numărul de calorii necesară.

Jessica a renunțat la zahăr, iar plămânii ei s-au însănătoșit suficient de mult pentru a fi acceptată într-un program experimental pentru un nou medicament.

Dieta ei bogată în zahăr a fost înlocuită cu smoothie-uri cu unt de arahide sau avocado. Astfel, capacitatea ei pulmonară a crescut și aceasta a fost acceptată într-un program de testare a unui medicament experimental, Orkambi.

Din momentul în care a început să ia acest medicament ce țintește gena ce provoacă fibroza chistică, Jessica nu a mai vomitat și a început să respire mai bine. În câteva săptămâni a putut să se ridice din patul de spital și să poată avea o viață normală.

Un an a trecut de la nunta femeii și aceasta se simte din ce în ce mai bine.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!