Scrisoarea unei femei plinuțe către corpul său

De Adina Radu, pe
Scrisoarea unei femei plinuțe către propriul ei corp a devenit virală pe Internet, inspirând milioane de femei din întreaga lume. Citește-o și tu în cele ce urmează:

Citește și – Scrisoarea unei bătrâne de 92 de ani către toate femeile din lume

„Azi vreau să uit că există obiective de îndeplinit, neajunsur, probleme și supărări. Azi vreau să mă gândesc la doar cum mă pot eu întreține pe mine cât mai bine. Vreau să îmi ofer tot ce e mai bun. Dacă nu eu atunci cine? Dacă nu acum atunci când?

Timpul eu îl hotărăsc! Este viața mea și am stat suficient la coadă după toți ceilalți: după mama, după soț, după copiii mei. Gata! Acum vreau să mă uit întâi la mine. Să mai stea și ei după mine.

Primul aspect pe care îl verific sunt hainele din dulap. Mă mai încap oare? A trecut ceva timp de când nu ne-am mai împrietenit. Vreau să știu dacă relația noastră merge mai departe. Le spun adio hainelor scămoșate, ușor decolorate de la antiperspirant și celor „crapă pe mine” vorba bunicii sau celor care „atârnă ca pe gard”. Sunt o femeie plinuță care își vrea silueta și stima de sine înapoi!

Dimineața îmi întreb părul ce mai face și mă programez la coafor. Abia aștept masajul capilar! Am tot ce îmi trebuie ca să fiu o femeie atrăgătoare. Oamenii cred că persoanele plinuțe sunt androgine și haioase. Nu e așa! O femeie este la fel de femeie și la 45 de kilograme cum este și la 150 de kilograme.

Mă uit apoi la alimentele pe care le consum. O femeie nu este niciodată sufficient de suplă, iar lupta aceasta cu alimentația ne dă tuturor bătăi de cap. M-am săturat de replica „ești cee ace mănânci”, dar înțelesul ei este usturător de adevărat.

Pentru că mă iubesc, renunț la produsele pasteurizate. Renunț la gustul cărnii îndopate cu antibiotic sau căreia îi crapă fibrele de la cât este de injectată. Vreau să îmi ajut metabolismul, ci nu să îl încetinesc. Altfel cum mai ajung eu zveltă ca o balerină?! Dacă vreau asta, trebuie să renunț la zahăr. Îmi încetinește circulația și apparent îmi stimulează nivelul de serotonină, dar prețul pe care îl plătesc pentru fericirea asta de scurtă durată are prea multe calorii. Nu mai vreau ciocolată, nici croisante, nici prăjituri, nici jeleuri!

Dar ce îmi mai rămâne din bucuriile vieții?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!