Salutari din Wonderland

De Carla Enea pe

Sunt dependenta de hoinareala. Si nu sunt singura. Te-ai intrebat vreodata de ce in mai toate CV-urile la rubrica hobby apar «calatoriile»?

Aeroportul e locul unde incepe si se termina pasiunea vietii mele. Iar trolerul… hammm! Cred ca, dupa laptop, e singurul lucru fara de care nu pot trai. Il incarc cu nimicuri (nu stiu cum se face, mereu cu cinci minute inainte de-a iesi din casa), il iau de functionala lui toarta si, unul pentru celalalt, la bine si la greu, zburdam in lume. Hai-hui.

Chestia asta o am in sange. Cand eram mica, de cate ori o rugam pe mama sa ma lase pe undeva, primeam aceeasi replica: „Ia-te de mana cu taica-tu, nu cumva s? stai si tu pe-acasa. Sa umbli teleleu, atata ai in cap!”. De-aia spun, aeroportul e locul unde incepe si se termina pasiunea vietii mele. Pentru ca, de acolo plec unde vreau. Si, cand o sa citesti randurile astea, am toate sansele sa fiu la Roma. Doar toate drumurile duc acolo, nu?

80.000 de romani si-au lecuit vara asta dorul de duca in Turcia
Sa cheltuiesti timp si bani ca sa umbli prin lume si sa te imbogatesti pe dinauntru e, probabil, pe primele locuri intr-un top al dorintelor. Unii, dupa cum o sa vezi la „Viata reala”, isi fac singuri iaht si pleaca in jurul lumii, sa descopere nedescoperitul, altii renunta la joburi ravnite si-si implinesc dorul de duca, cei mai multi asteapta concediul ca sa plece o saptamana-doua la mare, la munte, in Grecia, Italia (sau pe unde isi mai permit).

Cert este ca romanii respecta trendul mondial si sunt din?ce in ce mai umblareti. Conform Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, ei au cheltuit, numai pe sejururile petrecute pe litoral, peste 320 de milioane de euro (fara sa se puna la socoteala turismul de weekend si cel „la negru”).

Dar ei au calatorit foarte mult si-n afara granitelor. Si nu vorbesc de cei care lucreaza afara. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism spune ca 80.000 au fost numai in Turcia. Dar au ajuns foarte multi si prin Tunisia, Tenerife, Bulgaria, Malta, Egipt, Croatia etc. Tu? Unde mergi iarna asta?

Monica Barladeanu: „Adormeam seara in ragetul leilor”

In septembrie, a ajuns in Tanzania, Zanzibar si insulele Seychelles si-ti descrie cateva din senzatiile traite acolo

In voiajul de asta-toamna a fost impreuna cu iubitul ei, Bobby Paunescu, dar si cu Mihaela Radulescu, sotul ei, Elan Schwarzenberg, si alti cativa prieteni. „Nu pot sa spun ca am o imagine clara despre ce inseamna Tanzania, pentru ca am aterizat direct in apropierea resortului in care urma sa ne petrecem cateva zile. Avionasul nostru cu elice a aterizat pe o pista de zgura, unde eram asteptati de un jeep descoperit. Mi-am amintit de filmul „Out of Africa”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2