„Românii au talent” – cum se schimbă hainele în câteva secunde

De Erika Chivu pe

Chiar dacă au fost întrerupţi de juriul „Românii au talent”, spectacolul trupei Mistik rămâne unul uimitor: îţi schimbă hainele în numai câteva secunde. Află mai multe…
… despre acest tip de număr.

Numărul de magie cunoscut drept quick change nu este deloc nou, însă a devenit tot mai cunoscut în ultimii ani, datorită apariţiilor în showurile TV. Cei mai cunoscuţi magicieni care au devenit faimoşi astfel sunt David şi Dania, concurenţi la „America’s Got Talent”. Numărul în care Dania schimbă de opt rochii, iar David două fracuri, a avut un succes uriaş în SUA.

Cum se face schimbarea rapidă a hainelor

E vorba de costume speciale şi ani întregi de repetiţii. Numărul nu este deloc simplu, iar metodele folosite sunt variate, dovadă că există cărţi întregi dedicate artiştilor quick change.

Aproape întotdeauna, magicianul intră pe scenă cu toate costumele pe el, urmând să le dea jos unul câte unul. Sunt făcute din materiale vaporoase ca să nu se vadă atunci când sunt îndoite pe dedesubt şi sunt ţinute în loc de o capsă, un „arici” sau alt sistem de prindere foarte simplu. Costumele dezbrăcate rămân ascunse în obiectele de decor – cilindri, parapete etc.

Alte costume nu sunt dezbracate ci se transformă, partea de sus a primului, devenind partea de jos a următorului doar prin deschiderea unei capse. Astfel de costume fie sunt gândite şi realizate chiar de magicieni, fie sunt cumparate din magazinele specializate – o rochie 2 în 1 costă până la 2000 de euro.

Chiar dacă sună simplu, numărul este foarte dificil fiindcă toate schimbările trebuie făcute exact la momentul potrivit, iar o întârziere de o secundă poate să strice tot. La fel dificilă este pregătirea dinaintea spectacolului, pentru că îmbrăcarea costumelor şi aşezarea lor corectă poate să dureze chiar şi câteva ore.

Alţi artişti quickchange

 
Atât trupa Mistik, cât şi cuplul Dania-David ar putea părea nişte amatori pe lângă alte nume mari ale magiei. Actorul italian Arturo Brachetti a deţinut recordul mondial pentru cea mai rapidă schimbare de costum. În uimitorul număr denumit „Omul cu 100 de feţe”, Arturo schimbă 80 de costume în doar 2 ore şi nu e vorba de simple fracuri, ci de costume foarte complicate.Sos şi Victoria Petrosyans deţin şi ei două recorduri mondiale. Cea mai bună performanţă a lor este schimbarea a 12 costume în 60 de secunde. Un alt cuplu faimos, Lex Schoppi şi Alina, au bătut un record şi mai uimitor: Alina este singura femeie din lume care poate să îşi schimbe costumul deşi este legată cu sfoară.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro