„Revizorul” se joacă mereu cu sala plină

De Roxana Andrei pe

„Revizorul” de N.V. Gogol în regia lui Horaţiu Mălăele adună la fiecare reprezentaţie o mulţime de spectatori care sunt chiar şi la a treia vizionare a piesei.
Încă de acum trei ani spectacolul Teatrului de Comedie, „Revizorul” se bucură de un succes enorm atât în România, cât şi la festivalurile internaţionale. Şi astăzi piesa se joacă cu sala plină,  iar pentru a obţine un bilet trebuie să fii perseverent şi conştiincios şi să-ţi rezervi din timp.

Originalitate!
Horaţiu Mălăele a reuşit să scoată în evidenţă tragic-comicul piesei care are la bază o temă de actualitate şi anume corupţia, prezentată cu ironie şi umor fin. Comedia alternează cu drama unei societăţi caricaturale ale cărei moravuri se găsesc şi astăzi.

Primarul oraşului, interpretat deosebit de marele George Mihăiţă află că de la Petersburg va fi trimis un revizor. În panica creată primarul îl confundă cu un pungaş. Acesta este primit cu mare veselie, îngropat în şpăgi, petreceri şi linguşiri. Fiecare vrea să-l aibă de partea lui pe puternicul revizor care fără nicio jenă o seduce pe fata primarului în timp ce cochetează şi cu mama acesteia.

Totul este un bâlci grotesc al cărui stăpân absolut este cel mai puternic om, primarul oraşului.

"Revizorul" se joacă mereu cu sala plinăDecorul nu este sofisticat, iar tot ce contează este jocul actorilor care cu siguranţă vă va capta încă din primele momente.

Costumele sunt deşucheate şi în culori stridente, iar personajul colectiv are o forţă aparte de introducere în starea firească a orăşelului ţarist folosindu-se de priviri pierdute, grimase nedumerite şi feţele machiate în alb.

Horaţiu Mălăele interpretează rolul principal (falsul revizor) alternativ cu Ştefan Bănică Jr. Distribuţia este grandioasă: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Dragoş Huluba, Delia Seceleanu şi alte nume sonore.

Din cele peste 100 de reprezentaţii, 12 s-au  jucat în cadrul „Festivalului International Fringe” în Edinburg, Scoţia şi Marea Britanie unde Horaţiu Mălăele a primit patru din cinci stele pentru regie şi George Mihăiţă a primit din partea ziarului „The Times” cuvinte de laudă pentru „o interpretare extraordinară”.

Teatrul de Comedie
Durată spectacol: 1h50m (fără pauză)
Preţ bilet: 21,20 lei
Rezervări: 021 315 91 37 (miercuri după ora 15:00)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO