Proiect social pentru tinerii străzii

De Unica.ro, pe

Marţi, 22 martie 2011, ORGANIZAÈšIA UMANITARĂ CONCORDIA a inaugurat noul atelier de brutărie, din cadrul Școlii de meserii CONCORDIA.
Evenimentul marchează o nouă reuşită în lupta pentru reintegrare socială a copiilor şi tinerilor defavorizaţi din România.

Acest atelier a beneficiat de un proiect de extindere în valoare de 500.000 euro, pentru a putea pregăti profesional 24 de tineri pentru meseria de brutar, începând cu anul 2011. Totodată, acesta a fost dotat şi utilat pentru a putea găzdui atelierele practice aferente modulelor de patiser şi cofetar. Noua clădire a brutăriei este localizată în Ploieşti, Șos. Centura de Vest 1A, în incinta complexului CONCORDIA ORAȘUL COPIILOR.

Proiect social pentru tinerii străziiAtelierul de brutărie a înregistrat primele rezultate anul trecut, când trei absolvenţi au obţinut diplome certificate de brutar şi au fost angajaţi la companii româneşti de profil.

Anul acesta, cursurile de brutar au început pe 10 ianuarie, şi cei 18 tineri înscrişi în prezent vor termina primul modul de brutar în luna iunie, urmând ca al doilea să se termine în decembrie.

În fiecare element ce contribuie la susţinerea acestui proiect se urmăreşte componenta educaţională, dar şi eficacitatea. În acest context, am creat infrastructura necesară pentru a comercializa produsele de panificaţie şi patiserie, pregătite chiar de ucenicii brutari, în două scopuri:

– pentru a putea susţine, parţial, cheltuielile de instruire pentru formarea profesională a fiecărui tânăr

– pentru a crea noi locuri de muncă în cadrul brutăriei noastre.
Începând cu luna martie, vom putea vinde produsele noastre în propriul magazin de desfacere, din incinta brutăriei, cât şi prin diverşi parteneri (lanţuri de distribuţie alimentară, hoteluri, restaurante, etc.). De asemenea, Brutăria aprovizionează toate casele CONCORDIEI, cu pâinea zilnică necesară şi deserturi (cca. 2400 kg/lună).

Alături de membrii CONCORDIA, la eveniment au participat prieteni şi colaboratori ai organizaţiei, împreună cu sponsorii principali care au contribuit la realizarea investiţiei, dotarea cu echipamente şi utilaje şi pregătirea inaugurării evenimentului: LLI EUROMILLS GmbH – Austria, şi UNIQA Asigurări SA. Le mulţumim pe această cale tuturor celor care au fost alături de noi în realizarea acestui proiect şi îi asigurăm de întreaga noastră consideraţie.

Proiect social pentru tinerii străziiÎn 2011, la 20 de ani de la înfiinţarea CONCORDIA în România, suntem mândri că am putut oferi o familie pentru nu mai puţin de 1.000 de copii, şi că am ajutat alte zeci de tineri să-şi croiască un drum independent în viaţă, să-şi întemeieze propriile familii şi să-şi redobândească locul în societate:

„După mulţi ani petrecuţi în stradă, mi s-a oferit şansa să am o casă, să-mi fac prieteni, să primesc educaţia de care aveam nevoie. Alături de colegii mei, învăţ, acum, să modelez aluatul, pentru a face pâinea pe care v-o oferim tuturor, spre bucuria zilnică. După ce voi învăţa meseria şi voi deveni brutar, voi putea visa la un loc de muncă. Cu fiecare pâine ajunsă pe masa dumneavoastră, visul meu de a-mi construi o nouă viaţă devine realitate. Și pentru aceasta, vă mulţumesc!” – Sandu, 18 ani

În prezent, ORGANIZAÈšIA UMANITARĂ CONCORDIA are în plasament peste 350 de copii şi tineri, proveniţi din familii defavorizate sau direct de pe stradă. Centrele noastre sunt localizate în Bucureşti şi Judeţul Prahova, iar echipa CONCORDIA este formată din peste 170 de angajaţi, colaboratori şi voluntari.

Proiect social pentru tinerii străzii

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!