Ce pregăteşte Festivalul Sighişoara Medievală 2010

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Joi, 24 iunie 2021, 12:41

Festivalul de la Sighişoara, care va avea loc în perioada 23 – 25 iulie, anunţă întoarcerea bravilor cavaleri în Cetatea Medievală. Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului va…
… mobiliza cele mai importante ordine cavalereşti, care vor mărşălui timp de trei zile în căutarea hoţilor de cai, pe care îi vor executa public.

Intitulat „Întoarcerea cavalerilor„, Festivalul Sighişoara Medievală din acest an se anunţă unul de anvergură, astfel că întreaga Cetate va fi animată de turniruri, piese de teatru şi concerte de muzică medievală.

Cavalerii Lup, cavalerii Gladius Dei, Argotica, Dragonii de Transilvania, precum şi Ordinul Cavalerilor Cerb, al Cavalerilor Basarabi sau Ordinul Cavalerilor Muşatini îşi vor face intrarea în cetate într-un mare car al Jertfei, asemănător cu Calul Troian, întâmpinaţi de frumoasele domniţe.

Din programul festivalului nu vor lipsi demonstraţiile cavalereşti, execuţiile publice ale hoţilor de cai, lupte, dar şi dansuri medievale, iar în fiecare zi vor avea loc retrageri cu torţe, parade şi spectacole de animaţie.

Este aşteptat şi oraşul înfrăţit Tabor din Cehia să se alăture acestei ediţii, precum şi trupele Pontice, Trabucos din Portugalia, Terpischore, Grafic sau Lyra, care vor concerta în toate cele trei zile de festival.
Biletul de intrare în Cetatea Medievală va fi 10 lei, ca şi anul trecut. În 2010,  organizatorii aşteaptă aproape 25.000 de vizitatori.

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!