Cum arată prima pădure verticală din lume

De Unica.ro, pe

Fascinaţi probabil de lumea Pandorei, cu păduri feerice şi copaci suspendaţi, italienii s-au gândit să construiască în Milano prima pădure verticală, construită în aer.
„Pădurea Verticală”, aşa cum se numeşte ingenioasa construcţie, va cuprinde două turnuri cu câte 27 de etaje, care vor fi acoperite cu nu mai puţin de 730 de stejari şi arbuşti amelanchier, aşa cum a fost gândită de Stefano Boeri, cel care şi-a propus să îmbine într-un mod unic arhirectura inovatoare şi ecologia.

Deşi poate părea o idee absurdă, construcţia inedită a arhitectului poate fi o soluţie la problema lipsei de vegetaţie din marile oraşe şi, în speţă, la încălzirea globală.

Cele două turnuri de 111 şi respectiv 80 de metri, care urmează să fie înălţate în oraşul Milano, vor găzdui pe lângă viitorii posibili locatari circa 5.000 de stejari şi peste 11.000 de arbuşti mici amelanchier, plantaţi pe fiecare nivel şi în fiecare balcon a apartamentelor. În acest fel, plantele vor asigura oxigenul necesar şi vor feri apartamentele de particulele de praf din aer, reducând în acelaşi timp căldura excesivă de pe timpul verii, precum şi poluarea fonică.

Cum arată prima pădure verticală din lume

În ce priveşte irigarea copacilor, aceasta se va face printr-un sistem de reciclare a apei menajere, iar sistemele eoliene vor produce necesarul de energie al clădirii.

Vezi cum arată primul hotel pentru căţei.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!