5 premiere de neratat în weekend la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

Desemnat cel mai bun film al Cannes-ului în 2010, „Oameni şi Zei” ajunge în acest weekend în cinematografele româneşti. Pentru cei mai puţin pasionaţii de filme realist-dramatice…
… nu mai puţin de trei comedii vor stârni garantat pofta de râs, iar pentru amatorii de acţiune, Jason Statham revine în cea mai recentă serie de misiuni periculoase.

1. Oameni şi Zei/ Des hommes et des dieux

Lungmetrajul este inspirat din drama călugărilor de la Tibhirine, asasinaţi în mănăstirea catolică din sudul Algeriei în anul 1996. Iniţial, asasinarea a fost atribuită Grupului Islamic Armat (GIA). 12 ani mai târziu, însă, este luată în calcul posibilitatea ca la mijloc să fie vorba despre o eroare a armatei algeriene.

Filmul, în regia lui Xavier Beauvois, a fost recompensat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes anul trecut.

2. Acasă la Coana Mare 3/ Big Mommas: Like Father, Like Son

Martin Lawrence revine în cea de-a treia parte a trilogiei „Acasă la Coana Mare”, alături de Brandon T. Jackson, pentru a-şi continua misiunile sale discrete, camuflat în pielea unui personaj supraponderal, nu tocmai subtil.

Malcolm Turner, agentul FBI de top care obişnuieşte să se deghizeze într-o femeie corpolentă şi simpatică pentru a-şi soluţiona cazurile este trimis într-o nouă misiune aventuroasă, numai că de această dată este însoţit de către fiul lui vitreg, TrentK, martor involuntar al unei crime.

3. Mecanicul/ The Mechanic

În regia lui Simon West, filmul este un remake după cel din 1972, cu acelaşi nume, care îi aduce îi aduce în centrul acţiunii pe asasinul profesionist Arthur Bishop (Jason Statham) şi pe discipolul acestuia, Steve McKenna (Ben Foster).

Asasin profesionist, dar nu foarte precaut, Arthur Bishop se încumetă să îi transmită secretele meseriei tocmai fiului unuia dintre cei pe care i-a omorât chiar el.

4. Rango

Regizorul seriei „Piraţii din Caraibe”, Gore Verbinski propune cinefililor un altfel de western despre Vestul Sălbatic.

Obişnuiţi cu eroi precum John Wayne, ori mai nou Jeff Bridges, comedia animată ne prezintă unul cel puţin bizar. 

Rango este un cameleon care îşi pune în gînd să salveze un orăşel la fel de bizar precum creaturile care-l locuiesc. Nu ştim cum, dar Rango chiar reuşeşte să devină eroul care se visa odinioară.

Vocea este asigurată de actorii Abigail Breslin, Isla Fisher şi Johnny Depp.

5. Bună! Ce faci?

Filmul – fenomen inspirat din rubrica unei publicaţii ajunge, de pe internet, pe marile ecrane. În regia lui Alexandru Maftei, filmul prezintă povestea unui cuplu care, plictisiţi de căsnicia lor, îşi caută iubirea pe internet.

Nici prin gând nu le trece că necunoscutul de care s-au îndrăgostit este chiar cel pe care îl cunosc de 20 de ani. Citeşte aici cronica filmului „Bună! Ce faci?”.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro