Filme de festival şi noi premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

Cea de-a patra ediţie Kinofest, singurul festival internaţional de film digital din România, aduce pentru cinefili peste 270 de filme, scurtmetraje digitale de top, proiecţii interactive şi demo-uri hi-tec.
Până duminică, Muzeul Naţional de Artă Contemporană te invită să vezi filmele de ficţiune din competiţie şi animaţiile cele mai noi şi să afli care sunt cele mai bune filme ale festivalului sâmbătă şi duminică.

Iar ca bonus, în loc de popcorn, ţi s-au pregătit două concerte de senzaţie, cu Toulouse Lautrec şi Backstage Hero. Iată cu ce ofertă vin şi cinematografele în această săptămână.

Castelul din nori s-a sfărâmat

Inspirat din ultimul volum al trilogiei suedeze „Millennium” a jurnalistului Stieg Larsson, regizorul Daniel Alfredson face publice afacerile cu trafic de carne vie ale KGB-ului şi de corupţia serviciilor secrete suedeze.

Tentativa lui Lisbeth Salander de a demasca oficialii corupţi din instituţiile guvernamentale din Stockholm o aduce într-un ospiciu cu un glonţ în cap.
Acurateţea primelor două ecranizări anunţă, de departe, o ultim film ireproşabil.

Sorocul

După succesul lui Iron Man, Robert Downey Jr. cucereşte ecranele cu o comedie excepţională, alături de Jamie Foxx şi Zach Galifianakis şi regizată de Todd Phillips.
Iată de ce: În timp ce soţia sa se pregăteşte să nască, Peter Highman, adică Robert Downey Jr., se află tocmai în Atlanta, iar când se grăbeşte să ia avionul spre casă, drumul său o ia într-o cu totul altă direcţie, după ce îl întâlneşte pe Ethan Tremblay (Zach Galifianakis), un actor în devenire.

Despre alte mame

Îţi recomandăm, în aceeaşi măsură, şi un film românesc, care, spre bucuria noastră, este tot mai prezent în cinematografe. Cu Marius Cordoş şi Gavril Pătru, drama este regizată de Mihai Ionescu şi Tiberiu Iordan şi distinsă, anula acesta cu Premiul Special la Festivalului de la Moscova.

Cinci tineri ajung într-o gară pentru a realiza un documentar despre oameni care aşteaptă. Hotărâţi să termine totul într-o singură zi, cei cinci lucrează până târziu în noapte şi, pe măsură ce timpul trece, fiecare este înfluenţat într-un mod diferit de evenimentele din staţie şi de oboseala acumulată.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro