3 filme de văzut în weekend la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

Toţi pasionaţii de film sunt invitaţi călduros să ocupe un loc confortabil la cele mai noi premiere pe care le propun cinematografele în debutul lunii octombrie.

În plus, festivalurile de film din oraş nu contenesc să aducă cele mai noi şi interesante producţii şi documentare din lume. Iată ce filme rulează în acest weekend în oraş. 

Legende din regatul bufniţelor

„Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole” este aventură plină de fantezie, cu poveşti eroice şi luptători înaripaţi, prinşi în bătălii pe viaţă şi pe moarte. 
Inspirat după volumele îndrăgite ale scriitoarei Kathryn Lasky, regizorul Zack Snyder îşi face debutul în filmul de animaţie şi este unul foarte reuşit, aşa cum apreciază criticii.
Fascinat de poveştile tatălui său, Soren îşi doreşte să ajungă ca eroii săi, dar este luat în derâdere de ceilalţi. Nu târziu însă, Soren şi fratele său cad din vârful copacului în ghearele Purilor, iar eroul nostru va trebui să salveze regatul bufniţelor.
Jim Sturgess, Hugo Weaving sunt cei care vorbesc pe limba bufniţelor în cel mai nou film al renumitului Zack Snyder.

Agenţii de rezervă

Cu o distribuţie de calibru înalt, „The Other Guys” reuneşte într-o secţie de poliţie, eroi pricepuţi, detectivi simpatici şi poliţişti care visează cu ochii deschişi la momentele lor de glorie. 
Departe de colegii lor populari, Gamble şi Hoitz dau pe neaşteptate de un caz care se transformă în cea mai grozavă crimă din oraş.
Regizorul Adam McKay îi pune la treabă pe „agenţii de rezervă” Will Ferrell şi Mark Wahlberg, alături de veteranii Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson.

Eva (Povestea unui secol)

În regia lui Adrian Popovici, „Eva” este o ecranizare ce aduce cu povestea cărţii „Fiul Risipitor” al lui Radu Tudoran, dar care propune pentru povestea de dragoste românească o distribuţie străină – Dustin Milligan şi Amy Beth Hayes.
Eva îl întâlneşte pe Tudor de care se îndrăgosteşte iremediabil, însă misterioasele lui plecări îi aduc tinerei, odată cu marea iubire, şi suferinţele inerente acesteia. În lipsa lui, Eva trece printr-o mulţime de întâmplări dificile, iar, între timp, îl cunoaşte pe baronul Oswald Von Seele cu care se va căsători. Dar Tudor revine şi dragostea pentru el reînvie.
De asemenea, cinematografele Corso, Eforie şi Scala, te aşteaptă la Romania International Film Festival (Ro-IFF) să vezi continuarea programului cu cele peste 80 de filme independente, iar Bucharest International Tourism Film festival, deschide iubitorilor de film un cinematograf la Palatul Parlamentului, în cadrul targului de turism „Winter Holiday”, cu filme din Chile şi Africa.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro