Foto: Ioana Spangenberg, românca cu cea mai mică talie

De Nicoleta Galeteanu, pe

După modelul Stella Tennant, care îşi etalează talia de 33 de centimetri pe coperta revistei Vogue Italia, un alt manechin şochează lumea prin felul în care arată.

Într-o lume preocupată tot mai mult să contracareze anorexia, există însă percepţii extremiste puternice despre frumuseţe care par greu de vindecat.

Româncă de origine, Ioana Spangenberg este un topmodel stabilit în Germania, care şi-a propus să ajungă în Cartea Recordurilor pentru cea mai mică talie din lume. 

Locuieşte într-un mic orăşel în apropiere de Berlin, unde întreaga comunitate a rămas deja şocată de dimensiunile manechinului român.

Ioana Spangenberg măsoară 40 de centimetri în talie şi vrea să ajungă la recordul modelului britanic, de 33 de centimetri.

Adesea, modelul îşi strânge talia până la 38 de centimetri, doar prin această încorsetare forţată manechinul putând ajunge în Cartea Recordurilor.

Foto: Ioana Spangenberg, românca cu cea mai mică talie

Ediţia din luna septembrie a revistei italiene este dedicată stilului gotic şi este realizată pentru a o onora pe Ethel Granger, femeia cu cea mai mică talie din lume.

Modelul Stela Tennant apare pe coperta revistei purtând o jachetă neagră şi având talia strânsă într-un corset de doar 33 de centimetri.

Ethel Granger, care a decedat în anul 1982, încă deţine recordul pentru cea mai mică talie modificată din lume, care măsoară 33 de centimetri.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!