Ce poţi să vezi dacă mergi la Salonic

De Lumea Femeilor pe

Vara, litoralul grecesc e una din destinaţiile favorite ale românilor care au pus un ban deoparte pentru vacanţă şi îşi doresc mai mult decât un sejur cu manele, la umbra
palmierilor lui Agathon. Dar puţini ştiu că şi când e frig, staţiunile şi oraşele de pe malul Egeei sunt la fel de încântătoare, iar clima e suficient de blândă pentru plimbări romantice şi seri plăcute pe terasă.

Poezie şi legendă

Una din cele mai incitante şi, totodată, puţin costisitoare destinaţii de vacanţă este Salonic, al doilea oraş ca mărime al ţării. Capitala Greciei de Nord, cum îi spun localnicii, concurează în frumuseţe cu Atena şi Kavala. Turnul Alb, Biserica Sf. Dumitru – unde se găsesc moaştele protectorului oraşului – Rotonda şi Arcul lui Galerius sunt doar câteva din punctele de atracţie ale oraşului.

Foarte aproape de Salonic se află Paralia Katerini, o aşezare fermecătoare de pe malul Egeei, cu străduţe romantice şi restaurante cu bunătăţi greceşti şi acorduri de „bouzouki”. Tot aici găseşti o mulţime de magazine cu blănuri şi bijuterii, care, în sezonul rece, oferă discounturi cu adevărat tentante. Iar din Paralia mai faci doar câteva ore până la Muntele Olimp, reşedinţa celor 12 zei. Un loc binecuvântat, unde începutul de an nu poate fi altfel decât plin de speranţă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro