Petreceri de Revelion în pieţele din Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Finalul anului 2009 se apropie cu paşi repezi, iar 2010 se pregăteşte deja să bată la uşă, aşa că Revelionul este un ultim prilej de sărbătoare din anul care tocmai se încheie.

Perioada Sărbătorilor reprezintă, aşadar, o vacanţă binemeritată după un an întreg de muncă şi probleme, momente critice financiare sau realegeri de Guvern.   

Fără îndoială, avem nevoie de un final de an „liber” pentru a ne relaxa, pentru a ne distra şi, nu în ultimul rând, pentru a intra „cu dreptul” în noul an. 

  
Însă, dacă planurile de Sărbători suferă amânări în acest an, iar vacanţa mult aşteptată este trecută pe lista de anul viitor, modalităţi de distracţie accesibile s-au pregătit şi în Bucureşti, ce este drept, cu bugete mai modeste in acest an.  
Aşadar, o alternativă la tradiţionala cină şi petrecere festivă de Revelion o reprezintă Anul Nou petrecut pe străzile oraşului. Dacă în marile capitale din lume petrecerile de Revelion organizate în cele mai faimoase pieţe reprezintă deja o tradiţie pentru milioane de petrecăreţi, la noi, revelionul în stradă este o alternativă mai ieftină şi de ultim moment.  
  
Petrecerea din Times Square, Festivalul Hogmanay din Edinburgh sau La Festa di San Silvestro, precum şi Revelionul din Copacabana reprezintă deja tradiţii consacrate, iar Anul Nou petrecut în stradă este cea mai aşteptată petrecere festivă pentru locuitorii de aici.  
  
Dacă destinaţia ta în acesta an nu este una din metropolele lumii, poţi opta să te alături mulţimilor care vor celebra intrarea în noul an în Pieţele Constituţiei şi  Revoluţiei sau la Romexpo.  
  
În schimb, Vanghelionul nu se va mai organiza în acest an din cauza lipsei de fonduri. În locul lui Marian Vanghelie, Romexpo te invită să petreci de aceasta data la restaurantul Ai Sapori. Organizatorii au făcut şi reducere, preţul unui meniu fiind de 240 lei, de la 300 lei stabilit iniţial.  
  
Ca în fiecare an, tradiţionalele locaţii pentru festivităţile outdoor au fost deja rezervate de către Primăria Capitalei şi Pro Tv pentru tradiţionalele petreceri dintre ani.  
  
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, va oferi un Revelion în Piaţa Constituţiei, de la ora 19.00 şi până la ora 02.00, cu spectacol de artificii şi mâncare tradiţională românească, de la care nici el nu va lipsi.
Iris, Direcţia 5, Vama Veche, Bere Gratis, Voltaj, Sistem, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Alex şi Smiley vor face trecerea dintre ani cât mai frumoasă, cu concerte de senzaţie.
  
În timp ce artiştii îşi vor trage răsuflarea, un DJ va mixa live şi va anima piaţa pentru bucureştenii dornici de dans, iar ultimele minute din an, iar 2010 va fi celebrat pe ritmurile celor de la Sistem. 
  
Aproape de ultima bătaie de ceas din an, se va pregăti un incendiar joc de lumini, lasere şi artificii. 
  
Pe scenele Pro TV, Pro FM şi MTV din Piaţa Revoluţiei vor concerta Loredana Groza şi Voltaj, iar la miezul nopţii vor fi organizate focuri de artificii şi jocuri de lumini. 
Primăria Sectorului 6 îi invită pe bucureşteni să petreacă Revelionul în cortul din „Parcul lui Moş Crăciun”, aşa cum a fost redenumit Parcul Drumul Taberei. Marea petrecere va începe la ora 21.30, iar preţul unui bilet este de 130 de lei. 
  
Bucătarii au pregătit un meniu tradiţional românesc pentru petrecerea de „Revelion 2010″, iar programul artistic va fi unul variat – de la muzică veche, la folclor, rock si dance, spun organizatorii. Vor cânta Mioară Velicu, Keo, Lavinia, Bere Gratis, Autentic şi Bambi. 
  
În ciudă crizei financiare, nici Primăria din Botoşani nu va renunţa la organizarea traditionalului spectacol de Revelion, deşi în acest an nu s-au strâns sume importante din sponsorizări. 
  
Spectacolul va fi organizat pe esplanada din zona Muzeului Judeţean, iar cei care vor cânta la Botoşani în noaptea dintre ani sunt Akcent, Aurel Moldoveanu şi o trupă din Republica Moldova.  
  
Ceva mai modest, programul de Revelion în stradă, organizat de autorităţile locale din Hunedoara, va cuprinde doar un foc de artificii de cinci minute la cumpăna dintre ani.  
  
Pentru locuitorii din Deva s-a pregătit un Spectacol incediar de Anul Nou. Revelionul 2010 din faţa Casei de Cultură „Drăgan Munteanu” va fi susţinut de Ansamblul folcloric Silvana şi va dura două ore, între 11.00 şi 01.00 dimineaţa, iar la miezul nopţii vor fi focuri de artificii.  
  
În Piaţa Sfatului din Braşov, spectacolul va începe la ora 22.00, cu muzică şi dansuri populare româneşti. Invitaţii speciali care îi vor incata pe brasoveni în noaptea dintre ani sunt Tiberiu Ceia, Angela Rusu şi Laura Lavric, iar „momentul zero va fi întâmpinat cu şampanie şi focuri de artificii.  
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!