Organizatorii competiției de golf de mâine de la Lac de Verde Golf & Leisure Resorts au o supriză cochetă și agilă pentru participanți.
Sportul elitelor, inventat prin Munții Scoției în urma cu sute de ani, golful îşi câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi şi în România anului 2015. Deși investițiile necesare amenajării unui curs de golf sunt semnificative, jucătorii noștri au câteva opțiuni interesante și pe plan local. Nu lipsesc, evident, nici competițiile, mâine, cu începere de la 8.30, având loc primul campionat de golf ”Hole in one” al sezonului la Lac de Verde Golf & Leisure Resort, la Breaza.
Organizatorii se așteaptă la o participare bună, iar asta nu e de mirare, în condiţiile în care acest sport este unul dintre cele mai apreciate în întreaga lume pentru eleganţa şi distincţia pe care o promovează. Frumuseţea acestui sport a atras, de altfel, şi multe vedete de la Hollywood care se declară dependente de golf şi chiar participă la diverse turnee organizate special pentru celebrităţi.
Astfel, Chris O’Donnell, cunoscut din Anatomia lui Grey, Dennis Quaid, Samuel L. Jackson, Bill Murray, Kevin Sorbo, Hugh Grant, Andy Garcia, Jack Nicholson, Michael Douglas sau Matthew McConaughey se numără printre cei mai talentaţi jucători de golf din rândul celebrităţilor, potrivit unui clasament realizat de prestigioasa revistă Golf Digest. Acest clasament se referă însă la vedetele care şi-au demonstrat capacitatea în competiţii, însă la nivel de amatori nu există, probabil, star adevărat care să nu fi încercat măcar o dată crosa de golf.
Dependența de golf – există și așa ceva, dar nu e neapărat o afecțiune – face victime și în România, sportul fiind popular mai ales în rândul bancherilor și oamenilor de afaceri. Însă impactul este în creștere, o dată cu infrastructura necesară, o componentă esențială pentru practicarea golfului. Un foarte bun exemplu este Lac Verde Golf &Leisure Resort, primul teren privat de golf din România, inaugurat în anul 2000 și întins pe o suprafață de 24 de hectare. Terenul de la Breaza este unul natural subalpin, cu distanțe scurte, având 9 găuri și un index de 58 par, fiind considerat un teren cu un grad ridicat de dificultate, 8 din 10.
Un Opel de 19.000 de euro pentru lovitura norocoasă
De altfel, proprietarii cursurilor și organizatorii competițiilor sunt foarte implicați în promovarea golfului. La evenimentul de la Breaza, de exemplu, organizatorii, primul club de golf privat din România, pun la bătaie, în premieră, o mașină.
După modelul marilor competiții deja consacrate, lovitura norocoasă din runda a doua, de la gaura a opta, va fi răsplătită cu un premiu cu adevărat special. Este vorba despre o super mașină, proaspăt lansatul mini crossover de la Opel, Adam Rocks. Astfel, pentru a conduce mașina acasa, domnii trebuie să reușească o lovitură de la 170 de metri, iar doamnele de la 148 de metri. Nu e puțin lucru și n-am folosit termenul ”norocos” degeaba. Pentru a reuși lovitura câștigătoare jucătorii au nevoie de experiență, antrenamente, o sincronizare perfectă a unor anumiți factori (direcție, poziție, forță și precizie) și, bineînțeles de mult noroc. Motivația nu lipsește, prețul de listă al premiului, Opelul Adam Rocks, fiind de 19.000 de euro, lucru confirmat și de Alexandra Popescu, Golf Manager la Lac Verde Golf & Leisure Resort.
Adam Rocks deschide nu doar un nou segment de piaţă, ci și apetitul pentru câștiguri într-un sport perfect compatibil cu soluția de spațiu deschis pe care Rocks aduce în familia Opel Adam.