(P) Locuri istorice și așezări tradiționale din Corfu

De Unica.ro, pe
Legenda spune că Poseidon, îndrăgostit de fiica râului Asopos, a ascuns-o pe nimfa Korkyra într-o peșteră stâncoasă în largul Mării Ionice, aproape de Corfu. Dorienii i-au atribuit insulei numele de Kerkyra și abia sub ocupația venețienilor a devenit cunoscută cu denumirea de astăzi.

Profită de ofertele speciale pregătite de turoperatorul Europa Travel, și descoperă Insula Corfu într-un sejur de 7 nopți cu avionul, la tarife accesibile începând cu numai 209 euro/persoană!

Cea mai verde insulă din Marea Ionică a trecut de-a lungul vremii sub multe ocupații, de la genovezi, venețieni și până la francezi și britanici, fiecare popor încercând să-și lase cât mai mult amprenta pe stilul arhitectural, obiceiurile locuitorilor și gastronomie. Sub venețieni, Corfu a fost o cetate de nestăpânt, iar după ce Napoleon a mărșăluit prin cetate, insula a căpătat statul de capitală a celor 7 Insule Ionice și a fost numită Heptanesos, chiar dacă numai pentru scurtă vreme.

Astăzi, Corfu rămâne una dintre cele mai populare și frumoase insule grecești, unde se îngrămădesc castele, palate și fortărețe aparținând mai multor stiluri arhitecturale, are o atmosferă fuliminată și un număr fabulos de plaje binecuvântate atât cu munte, cât și cu păduri dese de pini și chiparoși.

Orașul Kerkyra, de explorat la pas

Corfu este o insulă romantică, dar în același timp istorică. Centrul vechi al capitalei Kekryra face parte din UNESCO datorită clădirilor ce oferă mixul perfect între stilul venețian pastelat și arhitectura neoclasică lăsată moștenire de britanici. Străduțele strâmte șerpuiesc pe lângă cele două fortărețe venețiene, mândre ca doi giganți amorțiți în timp, remarcate atât de pe mare, cât și din orice punct al orașului.

Întreaga zonă veche este plină de superlative. Vei găsi aici circa 20 de muzee valoroase (cel mai popular este Muzeul de Artă Asiatică), peste 30 de biserici și capele din piatră (simbolul locului este Catedrala Sfântul Spiridon), piețe largi dominate de monumente (eleganta Spianada), promenade lungi înțesate de localuri (Liston, învăluită în atmosfera tipic franțuzească) și grădini exotice ce se întind de-a lungul coastei mării.

Sate tradiționale încântătoare

Lakones, Afionas, Arillas, Roda sau Liapades sunt doar câteva dintre așezările fascinante care îți prezintă fața mai puțin comercială a insulei Corfu. Cel mai pitoresc dintre toate, este considerat a fi Afionas, unde drumurile sunt pavate cu rocă brută, casele au fațade albe și ferestre albastre, iar atmosfera este una tipic grecească. Tot aici poți să te relaxezi și pe plaja dublă Porto Timoni, aflată pe de-o parte și de alta a unui deal stâncos acoperit cu vegetație luxuriantă.

În Liapades, satul cocoțat pe stânci din regiunea Paleokastritsei, poți porni în drumeții montane. Traseul nu este deloc greoi, potecile traversează o pădure de pini și chiparoși ce se întinde de-a lugul coastei Mării Ionice, pe coline ce coboară până la cele mai sălbatice plaje Liniodoros sau Glyko.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Corfu

Aparthotel Porto Marina 3* – Gouvia – tarife de la 209 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!