(P) Insula Corfu: plaje idilice și construcții ce sfidează timpul

De Unica.ro, pe
În fiecare vară, Corfu își ademenește vizitatorii prin atmosfera vibrantă și numărul mare de obiective istorice, la care se adaugă plaje idilice, sate de pescari autentice și o gastronomie fabuloasă. Cea mai verde insulă din Marea Ionică este locația ideală unde poți combina relaxarea la plajă cu vizitarea celor mai impresionante castele și palate medievale.

Paradisuri elene perfecte pentru răsfăț la soare

La 16 km distanță de capitala Kerkyra, într-un golf pitoresc ce îți taie respirația se întinde spectaculoasa Plajă Glyfada compusă din nisip fin, auriu și scăldată de apele Mării Ionice. Zona este preferată îndeosebi de tinerii dornici de distracție pentru că aici se întind și numeroase taverne grecești ce asigură petreceri tradiționale noapte de noapte.

Considerată ultima plajă cu adevărat sălbatică din Corfu, Mirtiotissa Beach se arcuiește la poalele unui deal semeț învelit în chiparoși, între satele Pelekas şi Vatos. Plaja Mirtiotissa este practic împărțită în două plaje, una dintre ele fiind preferată de practicanții nudismului, dat fiind și faptul că este destul de greu accesibilă publicului, pitită între stânci și vegetație luxuriantă.

Cea mai mare plajă din Corfu se întinde pe mai bine de 3 km lungime și se află în satul Acharavi. Întreaga zonă este străbătută de o faleză cosmopolită înțesată de taverne pescărești și magazine de suveniruri, fiind perfectă pentru turiștii în căutarea locurilor moderne și a facilităților turistice. Plaja Acharavi este lată și aurie, iar intrarea lină în marea cristalină facilitează astfel accesul familiilor cu copii.

Cetăți și palate ce domină orizontul

Corfu abundă în edificii istorice, cele mai multe dintre ele se păstrează din perioada bizantină și venețiană, însă în timpul protectoratului britanic aici s-au ridicat câteva palate și clădiri somptuoase pe care nu trebuie să le ratezi. Capitala Kerkyra este ticsită de astfel de monumente antice, dintre care și cele două cetăți venețiene. Fortăreața Nouă – ridicată în secolul al-XVI-lea de către venețieni pentru a proteja intrarea în orașul vechi de către atacurile piraților. Fortăreața Veche – una dintre cele mai impresionante cetăți de apărare din zona Mării Ionice, ridicată ca o încununare a gloriei venețiene.

Pe dealul Analipsis în zona Kanoni, împrejmuit de grădini exotice și păduri de chiparoși se ridică semeț Palatul Mon Repos, vechea reședință de vară a guvernatorilor Imperiului Britanic. Somptuoasa structură din marmură albă în stil tipic ionian datează din anul 1826 și a fost construită la comanda comisarului britanic Frederic Adams pentru preaiubita sa soție. Aici s-a născut în anul 1921 Prinţul Filip, Duce de Edinburgh și consortul Reginei Elisabeta a II a.

La marginea pitorescului sat Gastouri, într-un parc luxuriant decorat cu plante tropicale și statuete ce îl reprezintă pe eroul mitic Ahile, se află Palatul Achilleion. Acesta a fost vechea reședință de vară a Împărătesei Elisabeth a Austriei, fascinată de legendele grecești și mai ales de Războiul Troian și Ahile. Palatul lui Sissi este plin de simboluri și statuete reprezentându-l pe protagonistul Iliadei. Vizitatorii pot admira aici întreaga colecție de artă a Împărătesei, dar și impresionanta Sală a Oglinzilor, unde Sissi petrecea cea mai mare parte a timpului preocupată să arate cât mai elegant.

Castelul Gardiki este una dintre cele mai vechi și importante structuri de apărare din Corfu, cocoțat pe o colină stâncoasă în satul cu același nume, în zona de sud-vest a insulei. Fortăreața a fost ridicată de bizantini în secolul al-XIII-lea. Întreaga zonă este împrejmuită de măslini sălbatici, leandri, pini și chiparoși bătrâni, iar peisajele sunt extrem de pitorești.

Alege un sejur în Corfu, de la Europa Travel care împreună cu EOT (Greek National Tourism Organisation) desfășoară o amplă campanie de promovare turistică a principalelor destinații și atracții din Grecia. Turoperatorul din România te întâmpină cu o paletă extinsă de destinații în vechea Eladă, în locuri populare precum Kefalonia, Evia, Lefkada, Thassos sau Skiathos, la tarife accesibile și servicii excelente.

de Mădălina Isar

Sursa foto: arhiva EOT

Oferte de Vacanta Sejur Corfu

Hotel Corifo Village 3* – Acharavi – tarife de la 249 Euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!