(P) Descoperă stațiunea Nessebar, în vacanța de Rusalii!

De Unica.ro, pe
Când vine vorba de cultură și de relaxare la soare, Nessebar – perla bulgărească de la malul Mării Negre devine un magnet pentru turiștii din toate colțurile Europei, mai ales cu ocazia mini-vacanței de Rusalii când se deschide oficial sezonul estival.

Cu fascinantul oraș istoric clasat în patrimoniul mondial UNESCO și plajele idilice din nisip fin sărutate de ape turcoaz, nici nu este de mirare de ce Nessebar este cea mai populară destinație din Bulgaria. Explorează perla de la Pontus Euxin într-o escapadă de Rusalii de la Europa Travel, turoperatorul renumit pentru vacanțele accesibile cu autocar, avion și individual în cele mai populare destinații europene și nu numai.

Explorează centrul vechi

La numai 5 ore distanță de București ajungi în Nessebar, o locație medievală fascinantă care îți dă plăcuta impresie că ai călătorit cumva în timp. Nessebar a fost clădit pe locul vechiului oraș Melsambria ce a fost întemeiat de traci, iar începând cu secolul al VI lea a intrat sub stăpânirea grecilor, iar Nessebar a început să se dezvolte tot mai mult. Primele ziduri fortificate au fost ridicate sub porunca dorienilor, urmate de templele închinate zeilor, iar mai târziu aici este bătută propria monedă din aur, Nessebar devenind astfel unul dintre cele mai dezvoltate orașe-portuare de la Marea Neagră. O plimbare pe străzile pietruite dominate de case din lemn pescărești ale vechiului oraș inclus în patrimoniul mondial UNESCO, este obligatorie pentru oricine ajunge aici.

Vizite la Muzeul de Arheologie

O vizită culturală în Nessebar trebuie să includă și Muzeul de Arheologie, una dintre atracțiile majore din această parte a Bulgariei. Printre colecțiile istorice se numără expoziția permanentă de relicve trace compusă din vase din ceramică, podoabe de aur și statui închinate zeilor.

Descoperă vechile mori de vânt

Cele mai multe dintre morile de vânt ale Nessebarului sunt înșirate de-a lungul coastei mării în zona ce leagă partea modernă a orașului de centrul istoric. Multe dintre vechile construcții au fost recondiționate și transformate în locații de cazare sau restaurante, dar pot fi vizitate și ca obiective turistice, mai ales că marea se vede spectaculos din turnulețul de lemn.

Mergi la plajă

Nessebar găzduiește un număr generos de plaje aurite și premiate cu ”Blue Flag” pentru curățenie și calitatea serviciilor turistice. În zona istmului ce conectează cele două părți ale orașului, vei găsi câteva plaje mici și retrase unde te poți relaxa. Plaje late și moderne găsești în zona nouă, iar dacă cauți ceva și mai popular, la doar câteva minute de mers pe plajă găsești Sunny Beach, stațiunea care vibrează de voie bună și turiști pe care o poți descoperi opțional alături de Europa Travel.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Rusalii Sejur Nessebar

Hotel Arsena 4* – tarife de la 78 euro/persoana, 2 nopti de cazare cu ultra all inclusive, transport individual. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro