(P) Angajatii din București și din țară iau startul in campania Bike2Work

De Unica.ro, pe
Pentru al doilea an consecutiv, dam startul campaniei Bike2Work, un proiect co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene si desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF).

Prin proiectul Bike2Work ne propunem să  încurajăm angajații să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului, precum și atragerea companiilor în categoriaCycle Friendly employer și certificarea acestora conform standardelor UE.

Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea noastră asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de biciliști europeni!

Campania se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iulie, în București și în alte trei mari orașe din țară,: Constanța, Cluj și Timișoara și fiecare biciclist își poate aduce amprenta în acest proiect și poate contribui la construirea unui oraș mai verde și prietenos cu bicicleta.

“Pentru al doilea an consecutiv, ne bucurăm să invităm angajații să  alegă  bicicleta ca mijloc principal de transport spre și de la muncă. După  ce anul trecut am reușit să  convingem peste 1.000 de angajați să pedaleze în campania noastră, sperăm ca și în acest an, să ni se alăture un număr tot mai mare de angajați și angajatori. Campania Bike2Work ne-a oferit si ne va oferi informații utile despre motivele pentru care bicicleta este benefică, pentru sănătatea unui oraș și despre felul în care este folosită ca mijloc de transport alternativ în București și în țară. În acest sens, avem un argument solid în dialogul cu autoritățile și ne bazăm pe susținerea lor in demersurile de  rearanjare a întregului spațiu urban disponibil, ca să putem avea un oraș si pentru bicicliști”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Ce trebuie să  faceți între 16 mai și 15 iulie?

  1. Să vă  înscrieți pe site-ul bike2work.ro
  2. Să faceți echipa cu 2 dintre colegii voștri sau să  pedalați individual
  3. Să vă descarcați gratuit aplicația I’Velo, cu ajutorul căreia vă veți monitoriza drumurile cu bicicleta. Aplicația este disponibilă pe Google Play si App Store.
  4. Să pedați de cel puțin 4 ori în cele 9 săptămâni de campanie
  5. Să fiți norocosi, căci vom răsplăti efortul și contribuția voastră și vom organiza tombole săptămânale,

Implicarea angajaților și angajatorilor nu rămâne nepremiată. Cine pedalează mai mult și mai des are mai multe șanse de câștig. La sfârșitul fiecărei săptămâni, se vor organiza tombole și se vor premia cei mai energici bicicliști din săptămâna respectivă.  Pe 18 iulie vom desemna marii câștigători ai campaniei Bike2Work, biciclistii care au acumulat cei mai mulți km și cele mai multe trasee.

*Sunt luate in considerare doar cursele mai lungi de 2 km și poți înregistra maximum două trasee Bike2Work pe zi

Participanții implicați în campania de anul trecut, vor trebui să-și reactualizeze datele înregistrate în profilul lor, iar cei care acum pedalează  pentru prima dată, își pot introduce datele aici: www.bike2work.ro/inregistreaza-te

Prin proiectul Bike2Work se promovează bicicleta ca cel mai potrivit mijloc de transport alternativ pentru drumul către serviciu și înapoi.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și respectul față de mediul înconjurător, colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților ți companiilor private și de stat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!