(P) Alanya, bijuteria de pe riviera turcească

De Unica.ro, pe
Cea mai îndepărtată stațiune din provincia Antalya ocupă o suprafață de până la 70 km de-a lungul coastei Mediteranei, fiind păzită îndeaproape de Munții Taurus responsabili de clima blândă și peisajele pitorești. Alanya este un magnet pentru turiștii europeni care vor să îmbine relaxare pe plaje cu atracțiile istorice și culturale. În plus, un sejur all inclusive în Antalya este întotdeauna tentant pentru cei care vor să se bucure de privilegiile oferite de hotelurile moderne.

Evadează în această vară pe meleaguri turcești în Antalya într-un sejur de 7 nopți cu avionul la all inclusive, în stațiunea Alanya alături de Europa Travel – turoperatorul din România care a devenit un jucător important și pe piața charterelor cu avionul în destinații populare ale lumii.

Locuri istorice din Alanya

Oraș înfloritor încă din Evul Mediu când era condus de sultanul Alaeddin Keykubad I, Alanya a fost disputat de mai multe popoare de-a lungul timpului, dintre care egiptenii, romanii, bizantinii și otomanii au încercat să-și lase cel mai mult amprenta pe acest ținut prosper cu o poziție excelentă la mare.

Orașul Alanya este considerat un paradis cu peisaje pitorești unice, istorie milenară și cultură frumoasă pe care merită să-l descoperi la pas într-un sejur de la Europa Travel. Centrul vechi tipic otoman este împărțit în străzi pietruite păzite de Castelul Medieval, ridicat în timpul dominației seljukilor în jurul secolului al XIII lea, pentru a păzi intrarea în port. Citadela din piatră se află pe o colină stâncoasă la 250 de metri deasupra nivelului mării, fiind împrejmuită de ziduri de apărare lungi de peste 6 km și prevăzute cu turnuri de observație intărite de bastioane.

În portul orașului se ridică semeț Turnul Roșu – ridicat din cărămidă roșie ca simbol al puterii sultanilor din perioada seljukilor, dar și pentru a semnala intrarea în port a vaselor de pirați.

Alanya este o destinație ce abundă în atracții istorice și culturale, tot aici se află Casa Memorială Mustafa Atatürk foarte vizitată de turiștii dornici să descopere obiectele personale ce i-au aparținut fostului președinte, dar și artefacte etnografice.

Plajă, soare și sporturi nautice

Perfectă pentru relaxare la soare și sporturi nautice, Alanya te întâmpină cu câteva plaje generoase din nisip fin ce au primit distincția de ”Blue Flag” pentru curățenie și calitatea serviciilor turstice oferite.

Principala plajă a orașului, Dalmatas Beach este lungă de 3 km și are nisip fin, auriu, perfect încadrat de palmieri și apele ca safirul ale Mediteranei. În apropierea plajei se găsesc Peșterile Dalmatas unde temperaturile sunt constante de până la 22 de grade Celsius pe toată perioada anului, fiind un loc indicat mai ales pentru persoanele cu probleme la nivel respirator.

Aproape de ieșirea din oraș, te poți relaxa pe cea mai lungă plajă din Alanya. Keykubad Beach ce ocupă mai bine de 8 km de-a lungul coastei, iar apele spumoase și cristaline sunt perfecte de îmblânzit de surferi.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Sejur Antalya – Alanya

Hotel Armas Green Fugla Beach 4* – Alanya – tarife de la 189 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!