(P) Activități interesante prin care poți descoperi insula Zakynthos

De Unica.ro, pe
Il Fiore di Levante

te ademenește cu a sa combinație tentantă între tradițiile venețiene bine păstrate, plajele nesfârșite premiate cu ”Steag Albastru”, golfurile turcoaz, festivaluri fabuloase și satele de pescari adormite în timp. Altfel spus: Zakynthos este fără îndoială cea mai populară insulă din Marea Ionică.

Descoperă insula Zakynthos într-un sejur de 7 nopți cu avionul, de la Europa Travel – turoperatorul din România celebru pentru vacanțele în Grecia la tarife accesibile, atât pe cursele charter cu avion, autocar cât și la cele de tip individual.

Croazieră VIP

Pentru un sejur de neuitat, ieșit din limitele unei vacanțe obișnuite, poți alege un tur complet al insulei Zakynthos cu o bărcuță VIP ce are podea din sticlă, prilej excelent să admiri spectacolul mării într-o mod diferit decât sesiunile de snorkeling. Îmbarcarea se face din portul orașului Zante.

Itinerariul cuprinde o oprire la spectaculoasa plajă Xigia, celebră pentru izvoarele sulfuroase în care vechii venețieni obișnuiau să se relaxeze. De aici te vei îndrepta spre magnifica plajă Navagio, simbol al locului unde vei găsi cea mai fotografiată epavă marină, cea a vasului Panagiotis. În cadrul croazierei VIP, pe care o poți achiziționa opțional de la Europa Travel, vei face și o scurtă oprire la Peșterile Albastre, unde vei înota sub arcul stâncos și te vei bucura de peisajele marine spectaculoase.

Tur complet spre satele montane

Zakynthos, loc fermecător, mustește de tradiții străvechi mai ales în satele din interiorul insulei unde vei găsi nesfârșite plantații de măslini și viță de vie. Un melanj fascinant între vechile obiceiuri venețiene și Grecia tradițională îți prezintă Volimes. Acesta este cel mai mare sat montan din Zakynthos, cu superbe case pastel cocoțate pe stânci și mori de vânt alb-albastre de unde marea ți se dezvăluie în toată splendoarea ei.

Cu ale sale ateliere ale meșterilor și casele cu olane roșiatice, Exo Hora este probabil cel mai tradițional sat din Zakynthos. Tot el a scăpat aproape neatins de cutremurul devastator din 1953, iar străzile șerpuitoare te conduc toate către mica piațetă ce adăpostește cel mai vechi măslin, cu o venerabilă vârstă de 2000 de ani.

Cu barca spre Keri Caves

Portocaliu cât vezi cu ochii în cel mai sudic punct al insulei Zakynthos… Keri Caves, nu atât de populare precum Peșterile Albastre, dar cu siguranță la fel de spectaculoase, este locul cel mai bun unde vei putea surprinde amurgul, într-o excursie opțională de la Europa Travel.

Golful este decorat cu numeroase formațiuni spectaculoase, grote pe jumătate scufundate și cu impresionantele stânci Mizithres care la apus capătă culori fabuloase de oranj intens.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Astir Palace 4* – Laganas – tarife de la 449 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!