(P) 5 orașe de explorat într-un circuit exotic în Israel

De Unica.ro pe
Israel este unul dintre cele mai facinante locuri de pelerinaj din lume, însă dincolo de asta, destinația are cate ceva de oferit chiar și celor dornici de relaxare la plajă sau de exporat situri arheologice cocoțate pe coline montane.

Combină vacanța de relaxare cu pelerinajul istoric într-un circuit exotic în Israel, cu prilejul Anului Nou, prin noile pachete de vacanță low-cost de la Europa Travel. Turoperatorul a pregătit numeroase oferte speciale la sejururile de revelion cu avionul în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, fiind un raport excelent între calitate și preț, fapt demonstrat de cei peste 250.000 de turiști care au ales să călătorească în ultimii ani, alături de Europa Travel.

Tel Aviv – Istoric, dar în același timp plin de viață, Tel Aviv este vizitat în fiecare an de circa 2,5 milioane de turiști din toată lumea atrași în special de plajele albe, de viața de noapte și de orașul vechi Jaffa. Centrul istoric are o amprentă medievală interesantă, de-a lungul timpului a fost ravnit de numeroase popoare care și-au lăsat mai mult sau mai puțin amprenta pe zidurile de apărare ale locului. O promenadă pe aleile întortocheate din Jaffa, o oprire în Biserica Sfantul Petru (unde a poposit Napoleon) și o escapadă la shopping, sunt activități de neratat în Tel Aviv.

(P) 5 orașe de explorat într-un circuit exotic în Israel

Ierusalim – Dacă ești pelerin, să pornești pe urmele Mantuitorului pe tăramul făgăduinței este o activitate de săvarșit măcar o dată în viață. În ultimii ani tot mai mulți dintre turiștii care ajung în Ierusalim aleg călătoriile spirituale în descoperirea siturilor de mare însemnătate religioasă: cetatea Ierusalimului, Biserica Sfantului Mormant, Zidul Plangerii, Cupola Stancii, Moscheea Al-Qasa, Grădina Ghetsimani sau Muntele Templului sunt doar cateva dintre marile atracții ale orașului.

Nazaret – Pentru iudeo-creștini, Nazaret este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din lume. Aici și-a petrecut viața Isus și tot aici, Fecioara Maria a primit vestea Nașterii Mantuitorului, de la Arhanghelul Gavriil. În Nazaret poți vizita orașul vechi, împărțit în străduțe pietruite dominate de case cu arhitectură islamică, să te regăsești spiritual în bisericile Buna Vestire și Sfantul Iosif sau să faci un tur cu autocarul spre Capernaum, un loc deosebit de important din punct de vedere creștin, unde se spune că Isus a înfăptuit mai multe minuni.

Haifa – Unul dintre cele mai importante porturi din Israel, se remarca prin plajele idilice, serviciile exclusiviste și peisajele exotice. Haifa găzduiește numeroase situri arheologice care se întind pe aproape 3000 de ani de istorie, printre care Domul de aur și grădinile exotice se află pe listele patrimoniului UNESCO, în timp ce muzeele îi atrag ca un magnet pe cei pasionați de arheologie.

Eliat – Dacă ești pasionat de scufundări în Marea Roșie, Eliat este unul dintre cele mai bune orașe-port din Israel unde poți practica scuba. Faleza pitorească împanzită de artiști și linia de coastă dominată de resorturi exclusiviste clasează Eliat în topul orașelor preferate de tinerii boemi din toată lumea.

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Revelion Israel – Tara Sfanta

Tarif: 549 Euro/persoana, 7 nopti cazare in Bethleem la hotel de 4* cu mic dejun si cina, transport avion, tururi prevazute in program, transfer aeroport-hotel-aeroport, ghid local, asistenta turistica. *Data de plecare: 28.12.2017. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro