Ultimele oferte de Crăciun: în ţară sau în străinătate?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ofertele turistice last minute pot fi mai ieftine, dar acest avantaj nu este întotdeauna o regulă. În funcţie de destinaţie, acestea pot fi mai ieftine, dacă alegi în ultimul moment un sejur în străinătate, sau mai scumpe, dacă rămâi pe dinafară în cazul pensiunilor româneşti.
Dacă te-ai decis târziu să petreci Sărbătorile de Crăciun în altă parte decât acasă şi nu ai apucat să rezervi niciunde, iată cât trebuie să plăteşti acum, în ţară sau în străinătate.

De regulă, la pensiunile din zona Prahovei, doar masa de Crăciun costă în medie 500 de lei de persoană, iar un sejur de trei-patru zile în perioada Crăciunului ajunge la 3000 de lei dacă te orientezi la pensiunile sau hotelurile din România.

De exemplu, la un hotel de patru stele din zona Azuga, precum Cautis, un sejur de trei nopţi cu toate mesele incluse ajunge la 560 de euro (2500 lei) pachetul pentru două persoane, cazare în apartament rezidenţial şi în jur de 470 de euro, în cazul unei camere duble, adică puţin peste 2000 de lei.

Dacă mai urci puţin, înspre Bran – Moeciu, preţurile cresc în medie cu echivalentul unei mese de Crăciun, aşa cum ne invită localnicii să petrecem. O ofertă similară, de patru nopţi, costă peste 2500 lei în cameră dublă şi 3080 lei la apartament, la la Hotel Wolf 2 de patru stele. Preţul este valabil pentru două persoane în care sunt incluse demi-pensiunea în sistem bufet suedez şi prânzul festiv în ziua de Crăciun, pe lângă programul artistic tematic de sărbători.

În Voineasa, preţurile sunt ceva mai mici. La un hotel de patru stele, cum este Zan, pentru un sejur de 3 nopţi în perioada 23 – 26 decembrie plăateşti 560 de lei de persoană, tarif ce include însă numai mic-dejunul.

Oferte pentru Crăciun în străinătate

Cei care renunţă la ideea de a petrece Crăciunul în variantă tradiţională, se pot orienta cu uşurinţă spre locuri mai călduroase, având în vedere că nici la noi nu o să ne bucurăm de prea multă zăpadă.

Ce zici de o vacanţă în Cipru? O săptămână pe insula cipriotă în perioada Crăciunului te costă în jur de 250 de euro, cu bilet de avion şi demipensiune la un hotel de două stele.

Un Crăciun mai autentic vei trăi cu siguranţă în Viena, unde preţurile la pachetele turistice sunt absolut incredibile acum. Patru zile în Capitala austriacă în cea mai frumoasă perioadă a anului – când pieţele strălucesc şi roiesc de turişti din toată lumea – costă începând de la 135 de euro de persoană. Oferta include transportul cu avionul şi mic-dejunul pe care îl vei lua la un hotel de patru stele.
Pentru cei care iubesc vacanţele mai dinamice şi în special sporturile de iarnă, staţiunile montane austriece sunt foarte accesibile. Un sejur de patru nopţi în ţara Alpilor, în faimoasul Innsbruck, din Tirol, costă de la 235 de euro la agenţiile de turism româneşti. Oferta presupune transport cu avionul, cazare la un hotel de patru stele şi mic-dejun.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!