Obiective pe care nu trebuie să le ratezi dacă vizitezi Londra

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 15:32

La cumpăna anotimpului, celebra ceaţă de pe Tamisa cedează mai uşor locul unei zile muiate în soare. Este timpul să cunoşti Londra…
Una dintre cele mai bogate,luxoaseşi tentante capitalele lumii. Ce-i lipseşte cu desăvârşire? Praful de pe străzi.

Palatul Buckingham devine,în sec. XVIII, reşedinţa londonezăa familiei regale. În 1837, regina Victoria face din elprincipala reşedinţăa familiei.

Big Ben, Trafalgar Square, Hyde Park, Turnul Londrei, Buckingham Palace, Muzeul figurilor de ceară…

Sunt doar câteva dintre faimoasele repere ale unui itinerar de vacanţă îndelung visat.
Londra, una dintre cele mai scumpe capitale ale lumii, în care fiecare liră sterlină cheltuită e răscumpărată – orice traseu turistic este o condensare de cultură şi civilizaţie. Şi o lecţie despre armonia dintre istorie şi modernitate.

Pe patru roţi sau pe două

Bine ai sosit pe Heathrow – principala poartă aeriană a Marii Britanii, unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate aeroporturi din lume! Afară te aşteaptă autocarele roşii open-deck, un simbol londonez. Deşi mulţi turişti preferă să închirieze biciclete pentru turul oraşului: este mai ieftin şi capitala insulară ţi se dezvăluie mai pe îndelete.

Tamisa, coloana vertebrală londoneză

Cochete case duplex, înconjurate de grădini tot atât de generoase ca suprafaţa construită (un raport de egalitate impus prin lege!); magazine şi pub-uri; un trafic aiuritor pentru noul venit, din care te salvează, la trecerile de pietoni, inscripţiile de pe asfalt, indicând direcţia în care trebuie să priveşti… Te-ai”aclimatizat” cu rigorile civilizaţiei britanice – poate începe turul oraşului istoric.

Coborând pe lângă albia Tamisei, pe lângă Observatorul Astronomic, ai ajuns la meridianul zero al Planetei. Greenwich, o piaţetă insolită, te captează cu oferta de suveniruri. Tower Bridge, London Bridge (cu expoziţia copleşitoare a bijuteriilor Reginei Elizabeth II)… Celebrele poduri ale Londrei leagă aerian malurile Tamisei, secondate de tuneluri sub nivelul apei. Catedrala St. Paul cere un tur de forţă: să cuprinzi cu privirea bolta lăcaşului, a doua, ca mărime, din Europa (surclasată de Vatican). Westminster este încă o condensare de simboluri: palatul reconstruit în sec. XIX, pe ruine medievale, şi faimoasa abaţie în care sunt încoronaţi suveranii britanici încă din sec. XI… Westminster Palace – Palatul Parlamentului – este identificat, de regulă, ca reper, cu Big Ben. Orologiul care, de aproape 150 de ani, bate ceasurile Londrei, este, fără doar şi poate, cel mai renumit punct de atracţie al bătrânei capitale.

Istoria modelată în ceară

Madame Tussaud dă replica prezentului: VIP-uri ale veacului, cum sunt James Bond, Ayrton Senna, Michael Jackson, îşi împart gloria, alături de familia regală „prezentă” în echipă completă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!