Locuitorii unei insule izolate din Scoția caută asistentă medicală. Ultima asistentă a fost româncă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 15:23
Locuitorii unei insule izolate din Scoția caută asistentă medicală. Cei 60 de oameni care locuiesc acolo spun că vor o persoană entuziasmată de munca sa, flexibilă și foarte pricepută, având în vedere că pe Insula Fair nu există medic.

Destinație frecventată de amatorii de bird-watching, Insula Fair este un mic paradis, dar condițiile meteo de acolo nu sunt cele mai plăcute. Cu ierni geroase, mult vânt și nopți lungi, nu oricine poate face față traiului de acolo. În schimb, pe insula care adăpostește doar 60 de oameni, trăiesc mai bine de 1000 de oi și aproximativ 10.000 de pufini.

Românca din Insula Fair

Ultima asistentă medicală pe Insula Fair a fost românca Elena Mera-Long. Ea și-a desfășurat activitatea timp de 9 ani pe insulă și lucra, de asemenea, și în cadrul Bisericii, dar și în atelierul de tors lână.

Romanca de pe Insula Fair

Elena Mera-Long, românca din Insula Fair

Insula Fair este celebră în lume pentru puloverele pe care localnicii le confecționează din lâna oilor, pulovere cu motive grafice specifice zonei.

Acum, românca vrea să se întoarcă acasă, iar locuitorii insulei caută o persoană care să îi preia activitatea. Salariul promis depășește 30.000 de lire pe an.

Hai cu noi sa iti aratam care sunt cele mai frumoase insule din lume!

Foto: YouTube/Tommy H. Hyndman, fair-isle.blogspot.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!