„Musicology” şi filme la Opera Naţională

De Nicoleta Galeteanu pe

Este pentru prima dată când cea mai importantă scenă lirică din ţară va proiecta filme de scurtmetraj. Însă nu orice filme. Au fost selectate producţiile de scurtmetraje…
… cu cele mai frumoase coloane sonore, căci muzica, sub toate înfăţişările ei, rămâne tema principală la Opera Naţională din Bucureşti.
 
Sâmbătă, de la ora 22.00, la Operă, poţi asculta în premieră, pe lângă audiţiile de muzică clasică, beaturi hip-hop, vei urmări filme de scurtmetraj şi vei lua parte la momente fascinante de dans.
 
Inedit şi creativ, festivalul „ShortsUP” din acest an va provoca orchestră clasică să creeze live coloana sonoră a primului SF din istorie (1902), iar un alt scurtmetraj va fi povestit în lyrical hip-hop cu un cor de copii.  
 
În cadrul programului „Musicology” vor rula filme precum „Signs” (regia Patrick Hughes, Australia, 2008), câştigător la Cannes Lions 2009,  „L’homme sans tete” (Juan Solanas, Franţa, 2003), marele câştigător la Cannes şi la premiile Cesar, sau „Sniffer” (Bobbie Peers, Norvegia, 2006), cel mai bun scurtmetraj la European Shorts Awards şi câştigător al Palme D’or în 2007.

Dacă ai noroc să mai prinzi bilet, îl poţi achiziţiona de la intrare. Pentru 25 de lei, ai acces la întregul program.
    
Sâmbătă şi duminică, la EuroCinema Tinerimea Română poţi viziona un alt film super premiat. Cu două trofee BAFTĂ în 2009, „Concertul” lui Radu Mihăileanu rulează de la orele 18.00 şi 20.00 (preţ bilet 10 lei), iar filmul lui Florin Şerban „Eu când vreau să fluier, fluier – premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2010 – rulează de astăzi în cinematografe.  
 
Tot astăzi, mult controversatul film al regizorului Lars Von Trier, „Antichrist”, poate fi vizionat în cinematografe, în variantă necenzurată, preţ de 100 de minute. Din distribuţie fac parte Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, premiată la Cannes pentru această interpretare.
 
O comedie, o poveste romantică sau ceva acţiune? „The Bounty Hunter/Recompensă cu bucluc” (regia Andy Tennant) le are pe toate.  

Milo Boyd (Gerard Butler), un agent de recuperare fără noroc, primeşte misiunea vieţii lui: i se cere să „pună mâna” pe fosta lui soţie, reportera Nicole Hurley (Jennifer Aniston), care încearcă să scape de închisoare.  
 
Deşi crede că va câştiga foarte uşor banii de recompensă, Nicole îi fuge printre degete, pentru a prinde, la rândul său, nişte criminali.
 
Sâmbătă, de la ora 19, Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa”, trupa de teatru AS pun în scenă comedia lui William Shakespeare, „A douăsprezecea noapte„. Spectacolul se desfăşoară în scop caritabil, preţul fiind de 10 lei.  
   
Vineri – teatru  

Peşte cu mazăre – Teatrul Metropolis, 19:00 
Alice – O piesă neterminată, Act, 19:00   
Toţi fiii mei – TNB – Sala Mare, 19:00    
Pyramus & Thisbe 4 you – Odeon, 19:00    
39 trepte – Nottara – Horia Lovinescu, 19:00    
Visul unei nopţi de vară – TNB – sala Amfiteatru,19:00   
Aniversarea – Nottara – George Constantin, 19:30   
 
Sâmbătă – teatru
 
Scandal în paradis – Constantin Tănase – sala Rapsodia, 18:30    
Ivan Turbincă – TNB – Sala Mare, 19:00     
Titanic vals – Nottara – Horia Lovinescu, 19:00  
Regina Mamă – TNB – sala Amfiteatru, 19:00     
Cu uşile închise – TNB – sala 99, 19:00     
De trei ori dragoste – Nottara – George Constantin, 19:30
     
Duminică – teatru  

Don Quijote – TNB – Sala Mare, 19:00     
Operă de trei parale – Nottara – Horia Lovinescu, 19:00    
Inimă de câine – TNB – sala Amfiteatru, 19:00    
Marchizul de Sade – Odeon, 19:00     
Şapte dintr-o lovitură – TNB – sala Atelier, 19:00     
Sfârşit de partidă – Teatrul Metropolis, 19:00     
Vizitatorul – Nottara – George Constantin, 19:30     
  
Alte proiecţii
 
Movie Sunday – Control, 17:00   
Jucăria Diavolului. Suprarealismul american – Muzeul Naţional de Artă Contemporană, 17:00   

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO