Motivul ascuns pentru care Prințesa Diana purta un plic din satin la toate evenimentele

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 10 iunie 2019, 15:57
Prințesa Diana a fost o prezență constantă pe covorul roșu. „Cea mai fotografiată femeie din lume” știa cum să pozeze în fața camerelor și, mai ales, cum să nu pozeze.

Citește și – Motivul impresionant pentru care Prințesa Diana renunțase să mai poarte mănuși și pălării

La fiecare eveniment formal, Prințesa de Wales purta o poșetă plic din satin, pe care o asorta cu ținuta sa. Rolul acestui accesoriu nu era, însă, numai de a ține câteva obiecte personale ci avea un scop bine definit.

Admirată pentru eleganța ei exemplară, cea supranumită Prințesa Inimilor era surprinsă în aceeași ipostază de fiecare dată când ieșea din mașină: își ținea clutch-ul la piept. Designerul britanic de genți, Anya Hindmarch, a cărei clientă fidelă a fost și regretata Lady Di a dezvăluit misterul.

Motivul era cât se poate de simplu: pentru a evita situațiile neplăcute, Diana își acoperea decolteul cu geanta.

„Diana era un client fidel și foarte amuzant. Ne distram foarte tare atunci când concepeam ceea ce ea numea „poșete pentru decolteu”. Acele clutch-uri mici din satin aveau rolul de a masca decolteul atunci când ieșea din mașină”, a explicat designerul britanic.

Era modul în care Prințesa de Wales folosea moda pentru a evita fotografiile și titlurile nedorite din tabloide.

Lady Di nu a fost însă primul monarh care a adoptat moda genților „multitasking”. Regina Elisabeta a II-a folosește celebrele ei genți Launer pentru a transmite mesaje ascunse personalului ei. De exemplu,  dacă aceasta își pune geanta pe masă, la cină, înseamnă că dorește ca evenimentul să se încheie în următoarele cinci minute. Iar dacă își așază poșeta pe podea, vrea să arate că nu se bucură de conversație și vrea „să fie salvată de doamna în așteptare”.

Citește și – De ce purta părul scurt Prințesa Diana

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!