Michael Jackson câştigă milioane de dolari

De Nicoleta Galeteanu, pe

Michael Jackson continuă să facă istorie şi după moartea sa. O legendă vie a muzicii pop, întreaga creaţie muzicală a artistului rămâne una dintre cele mai valoroase moşteniri…
 …pe care Michael Jackson a lăsat-o sucesorilor săi. 
 
Probabil cel mai profitabil contract semnat vreodată în industria muzicală, reeditarea hiturilor starului aduce un profit uriaş pentru familia sa şi pentru casa de discuri Sony, cea care deţine drepturile asupra creaţiei muzicale a starului.
 
Astfel, potrivit Wall Street Journal, casa de discuri EMI va plăti suma de 250 de milioane de dolari familiei lui Michael Jackson şi casei concurente Sony Music, pentru a edita 10 albume ale cântăreţului în următorii 7 ani.
 
Familia artistului se aşteaptă la încasări de peste 250 de milioane de dolari, în urma vânzările de discuri, bilete la concertul postum „This Is It”, precum şi din vânzarea de produse promoţionale.
 
Publicaţia Showbiz411 notează în schimb că valoarea contractului se ridică la 225 de milioane de dolari, apreciind că ponderea redevenţelor negociate de executori este „cea mai mare obţinută vreodată pentru un artist„.
 
Cele zece noi albume, prevăzute să apară în următorii 7 ani, vor include unele dintre cele mai cunoscute hituri, precum şi cântece noi pe care artistul nu a mai apucat să le lanseze pe piaţă.
 
De la moartea lui Michael Jackson, survenită la 25 iunie 2009, albumele sale s-au vândut în 31 de milioane de exemplare, dintre care numai 5 milioane de exemplare pentru dublul album „This Is It”.  
 
Veniturile din vânzarea de muzică şi articole promoţionale (circa 100 de milioane de dolari), încasările pe care le-ar genera filmul „This Is It”, distribuit de Sony Pictures (260 milioane de dolari) au contribuit până acum la reducerea datoriei lăsate în urmă de artist, estimată la aproape 500 de milioane de dolari.
 
Dacă Sony şi EMI vor semna contractul, executorii testamentari ai lui Jaskson ar putea să plătească toate datoriile lăsate de acesta.

Dacă vrei să asculţi live muzica Regelui Pop, trupa tribut Michael Jackson – Who’s Bad – va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, asta seară de la ora 19.00.
 
Trupa a fost înfiinţată oficial în urmă cu şase ani de Vamsi Tadepalli din dorinţa de a recrea muzica şi coregrafia Regelui Pop.

Urmăreşte în galeria video trailerul filmului „This Is It”.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!