Mesaje și felicitări de Sfântul Andrei

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 noiembrie 2019, 11:26
Ziua de 30 noiembrie este marcată în calendarul creștin-ortodox drept una dintre cele mai importante sărbători. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României și Apostolul care a răspândit creștinismul pe teritoriul țării noastre.

Pe lângă cadoul pe care îl oferim celor care își sărbătoresc onomastica, urările de „La mulți ani!” sunt întotdeauna binevenite. Iată câteva idei de mesaje și felicitări de Sfântul Andrei:

Mesaje și felicitări de Sfântul Andrei

La mulți ani, dragă Andrei/ Andreea! Să ai parte numai de împliniri, iar viața să îți fie o eternă sărbătoare!

Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Andrei!

La mulţi ani şi fie ca Sfântul Andrei să te călăuzească mereu!

Mesaje și felicitări de Sfântul Andrei pentru iubit/ iubită

La mulți ani, Andrei/ Andreea! Așa cum soarele luminează pentru toată omenirea, așa și tu luminezi viața mea. Te iubesc!

Pe o petală de lalea, la mulți ani din partea mea, iar pe una de bujor, te iubesc și te ador!

Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur că Sfântul Andrei, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit. La mulți ani și te iubesc!

Mesaje amuzante de Sfântul Andrei

La mulți ani și sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!

Este 30 noiembrie şi se anunţă că vine iarna grea, aşa că voi sta în casă şi o să beau în cinstea ta! La mulţi ani!

Îți doresc să mergi pe un drum numit viaţă, să te împiedici de un ciob numit noroc, să cazi într-o prăpastie numită fericire şi să culegi o floare numită iubire! La mulți ani Andrei/ Andreea!

Cele mai frumoase mesaje de Sfantul Andrei pe care le poți trimite sărbătoriților

Mesaje de Sfântul Andrei cu imagini pentru Facebook

 Mesaje si felicitari de Sfantul Andrei 1

Mesaje si felicitari de Sfantul Andrei 2

Ce înseamnă numele Andrei

Semnificația numelui Andrei se află în strânsă legătură cu Biblia și credința creștină, Andrei fiind unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului. Sfantul Andrei a fost ucis de necredincioși și răstignit pe o cruce care avea forma literei X, cruce care acum îi poartă numele.

Originea acestui nume provine din cuvântul grecesc „aner”, care la modul genitiv devine „andros”, ceea ce înseamnă viril, curajos și energic. Acest nume mai este asociat și bărbăției, fiind considerat conducătorul unei haite de lupi, iar persoanele care poartă numele Andrei se presupune că ar avea un al șaselea simț datorită acestui fapt și au capacitatea de a-i surprinde mereu plăcut pe cei din jur cu intuiția lor.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei

În 30 noiembrie îl sărbătorim pe Sfântul Andrei si bineînțeles îi sărbătorim si pe toți aceia care poarta numele Andrei sau nume derivate din acesta. Iată numele derivate din Andrei: Andreea, Andreia, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andries, Adi, Andi, Andu, Andru, Edra, Endre, Deia, Deea.

Citește și – Tradiţii şi superstiţii de Sfântul Andrei

Vezi și alte traditii de Sfantul Andrei

Citește și – Când și cum se pune grâu la încolțit pentru Sfântul Andrei

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!