Mesaje de Crăciun şi Anul Nou

De Nicoleta Galeteanu pe

Odată cu Sărbătorile de Iarnă, producătorii de felicitări se bucură de cele mai mari vânzări, telefoanele încep să zbârnâie, iar mesajele circulă în flux continuu.
Poezii, elogii întregi, alaiuri nesfârşite de cuvinte, toate se înscriu în avalanşa de urări şi clişee specifice Sărbătorilor, prin care ne trimitem gândurile bune cunoscuţilor sau demonstrăm că încă mai păstrăm numere de telefon…

De Sărbători oamenii aproape că se întrec în formularea celor mai pompoase mesaje. Comunicarea unei simple urări de Crăciun a devenit o reală preocupare iar contemplarea mesajului potrivit a ajuns să dureze ore în şir până la varianta cea mai bombastică.

Dacă şi pe tine te-au pus în dificultate mesajele de Crăciun, nu trebuie să cauţi cele mai pretenţioase rime şi idei emfatice sau să te gândeşti cu o zi înainte ce urare să compui.

Uneori, acestea pot fi plictisitoare şi poate că nici nu vor fi citite. Aşadar, poţi opta să scrii mesaje simple şi concise, care vor fi cu siguranţă mult mai apreciate.

Crăciun fericit„, „La mulţi ani” sau „Un An Nou mai bun” sunt, de cele mai multe ori, suficiente şi, deşi ţi se vor părea comune, ele nu sunt deloc demodate, astfel încât le poţi trimite cu încredere în fiecare an celor dragi.

În accepţia celorlalţi însă, perioada Sărbătorilor nu doar că ne face dintr-o data mai buni, dar Spiritul Sărbătorilor ne hărăzeşte şi cu un oarecare aport de imaginaţie şi inspiraţie, aşa încât mesajele trebuie să fie cât mai încărcate cu patos şi emfază.

Cu rime sau fără, mai inspirate sau mai puţin, ele pot fi uneori şi haioase. Iată ce mesaje am găsit că trimit oamenii de Sărbători, dar pe care nu le recomandăm.

Înconjoară-te de familie şi prieteni, bucură-te de glasurile colindatorilor şi de dansul fulgilor de nea. Astfel, spiritul Crăciunului te va însoţi tot anul şi dragostea pe care o dăruieşti celorlalţi ţi se va întoarce înzecit.

Compoziţii mai poetice

Acum când timpul stă să-şi împartă trupul între vechi şi nou,/ când colindul îşi pregăteşte cu emoţie armoniile,/ când magii străbat distanţele pentru clipa cea de taină./ Acum, după Sfânta poruncă a datinii străbune,/  Îţi încredinţez gândurile frumoase de calde urări de fericire,/ sănătate, belşug şi împliniri.

Deschideţi uşa şi lăsaţi spiritul Crăciunului să va între în casă! Deschideţi inimile şi lăsaţi Bucuria şi Împlinirea să va între în suflet! Deschideţi larg braţele şi îmbrăţişarea voastră caldă, vorba bună şi gândul curat să fie cel mai de preţ cadou pentru cei dragi!

E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Sărbătoarea Crăciunului să va deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri! 

…sau rime vesele

Bradul e împodobit,/ Moşul încă n-a sosit/ Începeţi să colindaţi/ Şi pe el să-l aşteptaţi./ Va veni la fiecare,/ Cu cadouri şi-o urare:/ Un Crăciun plin de iubire,/ Sănătate, fericire,/ Mult noroc şi împliniri/ Şi ani plini de bucurii.

Dar limitele creaţiei nu se opresc aici. Acum poţi primi şi mesaje sub formă de reţete culinare. Iată ce se mai pregăteşte în bucătărie de Sărbători.

Se iau 12 luni şi se curată foarte bine de amărăciune, mândrie, ură, invidie, frică, irascibilitate şi stres. Se împarte fiecare luna în 28-31 zile, după caz, astfel încât proviziile să ajungă exact un an! Fiecare zi se prepară separat: o parte muncă, o parte linişte, o parte umor. Se mai adaugă trei linguri optimism, o linguriţă tolerantă, un praf de bun simţ şi… o picătură de speranţă!

Peste aluatul astfel obţinut se toarnă apoi dragoste din belşug… Preparatul gata făcut se aşează pe farfurie şi se împodobeşte cu frunzuliţe de curaj şi încredere în şine. Se serveşte zilnic, cu bucurie, alături de ceaşca de cafea din fiecare dimineaţă! Prezenta reţetă nu se compensează, ea este gratuită şi se transmite liber de la om la om, însoţită de urarea: Un An Nou darnic şi bun, Sănătate Deplină, Fericire Maximă şi Abundenţă Absolută!

Noi în schimb îţi urăm „Sărbători fericite!”

Foto: NorthFoto

Vezi și alte idei de mesaje de Craciun frumoase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro