„Melancholia” şi alte premiere extraordinare la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

Cinci dintre cele mai aşteptate premiere ale toamnei te aşteaptă weekend-ul acesta în sala de cinema. Melancholia şi Contagion propun cele din urmă…
…scenarii ale Apocalipsei, iar noaptea rechinilor promite senzaţii teribile, trăite în fromat 3D.

Iată toate filmele care rulează în premieră la început de octombrie în cinematografele româneşti.

Melancholia (2011)

Recunoscut pentru pasiunea sa de a-şi supune cinefilii la cele mai puternice emoţii, Lars von Trier ne-a ţinut în suspans cu „Antichrist” şi promite să o facă şi cu „Melancholia”, cel mai nou film al său, lansat la Festivalul de la Cannes.

Filmul redă relaţia dintre două surori susprinse într-un cadru apocaliptic: lumea este ameninţată de o planetă care se îndreaptă vertiginos spre Pământ.
Kirsten Dunst şi Charlotte Gainsbourg, actriţa care a jucat şi în „Antichrist”, Kiefer Sutherland şi John Hurt fac parte din acest proiect impresionant.

Pericol nevăzut/ Contagion

Şi Steven Soderbergh vine să suscite spiritele cu un scenariu apocaliptic asupra lumii.

Multă acţiune, elemente SF care îţi taie răsuflarea şi, în plus, cu o distribuţie de calibru – Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet -, iată ce face ca filmul lui Soderbergh să fie cel puţin un blockbuster anticipat.

Omenirea este în pericol de extincţie, din cauza unui virus ce se răspândeşte cu o viteză fulminantă. Medicii nu au încă un antidot; toată lumea se transformă într-un haos.  

Noaptea rechinilor 3D/ Shark Night 3D

Un weekend fierbinte de vară se transformă într-un coşmar terifiant pentru un grup de studenţi.

Cum ajung la casa de vacanţă, tinerii încing o petrecere de zile mari – dansează la foc de tabără, beau şi fac baie în lac. Dar distracţia se duce pe apa sâmbetei, când unul dintre ei iese din apă cu braţul sfârtecat. Pentru cinefili, distracţia abia acum începe, în opinia regizorului David R. Ellis.

Principii de viaţă

În regia lui Constantin Popescu, filmul a primit aprecieri favorabile la TIFF anul acesta, aşa că merită să mergi să îl vezi.

Cu Vlad Ivanov şi Gabriel Huian în rolurile principale, filmul spune drama unui bărbat care crede că este fericit.

Velicanu are bani, o vilă nouă, o femeie tânără şi doi copii. Înainte de vacanţă, lucrurile încep să se complice…

Care-i numărul tău?/ What’s Your Number?

Anna Faris, actriţa simpatică din Scary Movie, şi Chris Evans revin pe ecrane într-o comedie foarte drăguţă, dar cu un titlu foarte banal.

Ally Darling porneşte într-o misiune de a-l găsi pe cel mai bun fost iubit din viaţa ei, dar descoperă într-un articol că şi-a ratat şansa la dragoste adevărată.
Ally se află într-un moment din viaţa ei în care nu are un soţ, o slujbă sau viaţa împlinită. Se află într-un serios moment de răscruce…

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro