Mărturii despre mineriadă, în Pasajul Universităţii

De Nicoleta Galeteanu pe

Bucureştenii care trec prin pasajul Universităţii vor „constata la faţa locului” mărturii şocante şi imagini cutremurătoare din timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990…
 … într-o expoziţie comemorativă mai mult decât grăitoare.

Zilele acestea se împlinesc 20 de ani de la momentele sângeroase consumate în Bucureşti.

Expoziţia „Constatare la faţa locului ridică încă multe semne de întrebare despre mineriadă, dar propune un exerciţiu de memorie asupra evenimentelor dramatice din ’90 şi comemorează victimele ucise în Piaţa Universităţii.

Poţi citi poveştile terifiante ale victimelor şi minerilor, relatări halucinante despre violenţele suferite atunci şi poţi vedea o serie de fotografii unicat, din perioada 13-15 iunie 1990.

Expoziţia este organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc şi Fundaţia Konrad Adenauer şi este deschisă timp de două săptămâni, până pe 27 iunie.  

Organizatorii spun că expoziţia este „un puzzle din care lipsesc multe fragmente. Martorii pe care i-am convocat sunt mulţi, dar şi mai mulţi sunt martorii tăcuţi, cei care nu ne vor spune niciodată ce a însemnat pentru ei iunie 1990.”

Memoria acelor zile este compusă din imagini, cuvinte şi conturul unor victime pentru care nimeni nu a fost găsit vinovat.

Foto: Agerpres

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO

Lacul de basm din România care alungă depresia FOTO