Homosexualii vor defila sâmbătă prin Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Cu o tradiţie recunoscută deja, GayFest 2010 începe astăzi, 17 mai, de Ziua Internaţională a Luptei împotriva Homofobiei şi Transfobiei. Ajuns la cea de-a şaptea…
… ediţie în acest an, festivalul persoanelor gay a pregătit şi un program artistic cuprinzător, cu expoziţii, filme de scurt metraj, ateliere de teatru şi concerte de pian, anunţă Asociaţia Accept.

Vernisajul cuprinde fotografii, precum şi texte, despre istoria persoanelor lesbiene, gay, bisexuali, transgender (LGBT) din SUA, Marea Britanie şi  Germania, iar grila de filme propune o selecţie a celor mai vechi pelicule despre gay.

De asemenea, între 17 – 22 mai, perioada de desfăşurare GayFest, sunt organizate ateliere şi spectacole de teatru, fotoreportaj sau desen, cursuri de dans, petreceri, precum şi celebrul Marş al Diversităţii, la care s-a alăturat şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett.

Organizat în ultima zi a manifestării, la Marş sunt aşteptaţi şi oficialităţi precum Michael Cashman, membru in Comitetul Executiv al Partidului Laburist din Marea Britanie, Csaba Asztalos de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii sau Jonathan Rosenzweig, secretar II în cadrul Ambasadei Israelului la Bucureşti, care vor participa în calitate de invitaţi speciali.

Marşul va fi autorizat între orele 17.00 si 19.00 şi se va defăşura din Bulevardul Unirii până în Piaţa Constituţiei, potrivit Asociaţiei Accept.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro