Mănânci flori? Vezi care sunt cele mai gustoase!

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 18 noiembrie 2021, 10:31

Multe din florile pe care le cunoști pot fi folosite la prepararea unor mâncaruri si chiar delicatese. Pe lânga mirosul placut si aspectul frumos, vei descoperi ca acestea au un gust aromat, care lasa o impresie deosebita când le deguști.

Trandafirul

Petalele de trandafi r au un gust delicat şi dulce, dar, în funcţie de soi si de culoare, pot avea note fructate sau usor condimentate. Petalele de trandafi r se folosesc în gemuri, siropuri, jeleuri, pentru tartine dulci, dar si la ornarea îngheţatei, a torturilor, pe prajiturile cu glazura sau în salate. De asemenea, pentru a avea un efect vizual deosebit si pentru a-ţi impresiona invitaţii, poţi pune petale de trandafir în apa când faci cuburi de gheaţa, dupa care sa decorezi cu ele ceaiurile reci, în perioada de primavara si vara.

Gălbenelele

Aroma galbenelelor da o savoare foarte placuta salatelor, omletelor, supelor si preparatelor cu carne sau orez. Se poate face si o pasta de galbenele pentru tartine, zdrobind petalele împreuna cu doua linguri de ulei. Iar la desert, se adauga galbenele în prajitura de dovleac sau de morcov. De asemenea, pot fi decorate prajiturile cu glazura sau tot mai popularul cheesecake. Mugurii si frunzele tinere sunt o alegere foarte buna pentru tortellini si pot fi transformate în aperitive daca sunt coapte în aluat tempura, usor de facut si de digerat de catre organism.

Bujorul

Au apărut bujorii, deja! Pe lânga faptul ca sunt nişte fl ori îndragite, petalele lor pot fi folosite la salate sau când se doreste un efect vizual deosebit în limonada.

Violetele

Datorita aromei lor dulci si parfumate, violetele sunt printre cele mai faimoase fl ori comestibile. Gustul lor delicat da savoare salatelor de verdeţuri, iar frunzele în forma de inima sunt delicioase atunci când sunt gatite la fel ca spanacul. Petalele mai pot fi folosite la decorarea salatelor de fructe, prajiturilor, budincilor, la sorbeturi sau în cocktailuri. Dar, în aceste cazuri, pentru a avea un efect vizual deosebit, petalele trebuie cristalizate, adica trebuie unse cu albus, date prin zahar si apoi lasate la rece.

Levănţica

Florile de levanţica dau mâncarurilor o aroma dulceaga, cu note de lamâie si pot fi folosite în multe preparate, începând de la tocana de legume pâna la sosuri cu reducţie de vin. Petalele pot fi combinate si cu specialitaţi şi din brânza.

Flori de dovlecel

Desi nu se folosesc în mod uzual în alimentația cotidiana, sunt câteva rețete care pot fi încercate si acasa. Florile de dovlecel se pot umple cu un amestec de brânza ricotta si ierburi aromate si se coc la cuptor, dar se pot si praji, caz în care devin crocante, însa sunt mai puțin dietetice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!