,,La plăcintă înainte” în Malta

De Unica.ro, pe

Influenţele italiene, siciliene şi mediteraneene combinate fără exagerare cu cele malteze într-o extravaganţă simplistă şi gust puternic de ulei de măsline face din Malta raiul gurmanzilor.
,,La plăcintă înainte”

Malta este ţara renumită pentru zonele fortificate, biserici şi frumuseţi naturale precum grote, şi lagune mirifice, însă in ceea ce priveşte mâncarea nu se lasă mai prejos şi surprinde reţetă după reţetă prin delicateţea şi gustul uşor aromat al mâncărurilor inspirate din diferitele bucătării ale lumii, precum cea spaniolă, siciliană adaugând un plus de savoare malteză.

Plăcintele, foietajele şi toate preparatele de tip patiserie se găsesc în Malta la fiecare colţ de stradă. Se spune chiar că aceste tipuri de preparate sunt cele mai delicioase din lume, iar dacă ar fi să ne luăm după vorbe nicăieri în lume nu vom mai gusta ceva asemănător precum Pastizzi. Este un foietaj subţire umplut cu diferite preparate din legume precum spanacul, conopida, broccoli, brânzeturi până la cremă de ciocolată cu alune de pădure şi alte ,,dulcegării”.

Placinte de tot felul umplute cu carne, cu şuncă sau orice fel de ,,sosuri” dulci sau sărate fac deliciul în tara plăcintelor.

O bucătărie savuroasă şi uşoară

Bucătăria malteză foarte savuroasă şi uşoară abundă în supe de legume fie cremă fie ciorbe uşoare, usor picante sau deloc. Recomandăm supa cremă de ciuperci cu multe mirodenii precum cimbru, oregano şi usturoi.

Restaurantele abundă în preparate pe bază de peşte şi fructe de mare, iar în casele localnicilor se simte miros proaspăt de pâine cu coaja subţire şi rumenită.

Salatele cu creveţi, calamari, sepie şi caracatiţe sunt printre cele mai delicioase şi cele mai vândute în restaurantele de lângă malul mării, în timp ce mâncărurile pe bază de vânat nu se lasă mai prejos. Servite alături de un vin vechi maltez în nuanţe sângerii şi aromat cu un puternic miros de lămâie orice preparat maltez va avea un plus de savoare.

Madalina Isar

Sejur Malta
Hotel Excelsior 5* – de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel- 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!