Jocuri online care îţi dezvoltă creativitatea

De Nicoleta Galeteanu pe

Jocurile virtuale nu sunt tocmai o pasiune pentru mine, dar am descoperit câteva mai puţin cunoscute, extrem de interesante şi chiar creative, pe care ţi le recomand şi ţie.
Jocurile probabil că nu îţi vor dezvolta veleităţile artistice pe care nu le ai, dar sunt extrem de relaxante, aşa că în cinci minute de pauză te poţi delecta cu ceva artă. În plus, nici nu trebuie să le instalezi.

Jackson Pollock

JacksonPollock.org se laudă cu premiul People’s Voice Winner of the Webby Awards 2009 pentru un joc ciudat rău, dar capabil să dezvolte spiritul artistic al jucătorului. Este interesant că te pune să desenezi într-un mod neobişnuit.

Plimbi mouse-ul pe monitor, iar pe pagina web se formează linii şi buline de diverse culori şi grosimi. „Pensula digitală” îţi va schimba culorile când dai click, iar din bara de instrumente poţi selecta pentru realizarea operei de artă cele mai abstracte forme.

CrayMachine

Un joc similar, la fel de capabil să dezvolte imaginaţia, dar şi câteva ture de râs, este CrayMachine. De astă dată, trebuie doar să apeşi la nimereală tastele (atenţie la CapsLock, doar literele mici sunt recunoscute).

Fiecare literă va genera o formă geometrică distinctă, floricele şi alte obiecte artistice, iar în boxe se vor auzi tot felul de sunete misterioase de care ar fi tare mândru Jean Michel Jarre.

Familia Simpsons

În The Simpsons, jucătorul devine chiar creatorul personajelor din desenele animate.

Te poţi juca cu înfăţişarea personajelor, alege vestimentaţia, culoarea ochilor, coafura sau decorul.

Personajului oferit spre modelare i se poate schimba şi sexul (îl transformi în doamna Simpson). Hai, încearcă şi tu Simpsons Character Maker.

Foto: JacksonPollock.org

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă