Între cumpărături şi atracţii turistice

De Unica.ro, pe

Te afli în vacanţă în Tunisia şi nu ştii cum să te împarţi între atracţii turistice inedite şi cumpărături? Te invităm să descoperi şi să vizitezi cele mai frumoase locuri tunisiene în timp ce te bucuri de o serie de cumpărături.
Între Suk şi Moschei

Dacă nu ştii cum să te împarţi între frumuseţile tunisiene, pentru că iubeşti să faci cumpărături în suk (bazar) şi să vizitezi superbele lăcaşuri de cult, noi am pregătit pentru tine câteva sfaturi practice:

Tunisul, capitala Tunisiei este poate cel mai accesat oraş din această ţară africană pe care turiştii îl iau cu asalt datorită numeroaselor locuri încântătoare. Aici, vei putea vizita vechiul oraş-Medina plină cu vestigii istorice unice şi în acelaşi timp încărcată de comercianţi. Medina a fost transformată dintr-un vechi oraş într-o piaţă renumită în care vânzătorii îşi expun cele mai felurite mărfuri. Aşa că în timp ce te bucuri şi afli istoria vechiului oraş te poţi alege cu cele mai interesante accesorii şi suveniruri.

Tot în Medina se găseşte şi Suk-ul, în care vei găsi orice vei căuta: de la haine, carpete, covoare lucrate manual, la suveniruri, obiecte de cult, accesorii, mirodenii, prăjituri şi multe altele. În timp ce te plimbi printre străduţele strâmpte ale bazarului în căutarea de suveniruri vei avea o surpriză: Intrarea în Suk se face printr-o poartă veche numită ,,La Porte de France”, aşa că nici acest loc nu scapă de istoria demult uitată.

După fabuloasa sesiune de shopping te invităm în moschee

Una dintre cele mai accesate moschei din Tunis este Moscheea Zituna, construită undeva prin secolul VIII. Unele dintre coloanele şi zidurile acestui lăcaş au fost aduse din vechiul oraş Carthagina, iar accesul turiştilor în acest loc sfânt este permis însă numai în curtea interioară. Ţinuta obligatorie trebuie să fie decentă, iar încălţămintea va fi lăsată în faţa uşii, la intrare.

Madalina Isar

Sejur Tunisia
Hotel Marabout 3*- de la 389 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!