Insulele Baleare – alege-le pentru o vacanţă la soare şi distracţie!

De Lumea Femeilor pe

Eşti veselă ca Mallorca? Sau trăsnită ca Ibiza? Romantică precum Menorca? Sau fermecătoare ca Formentera? Oricum ai fi, una dintre cele patru insule-surori îţi va părea desprinsă din visele tale
Plaje superbe, golfuri sălbatice, turcoazul apei, vegetaţie luxuriantă: acestea sunt comorile care aşteaptă să fie descoperite pe cele patru insule Baleare. Cei ce visează la plaje pustii, păduri nepângărite de turişti şi multă linişte se vor îndrăgosti de Menorca.

Pitorescul port Mahon, Son Mercer de Baix, un loc unde te întâlneşti cu istoria, şi celebra orgă din catedrala Sfânta Maria sunt doar câteva dintre atracţiile insulei, care merită să fie vizitate în zilele când nu leneveşti pe plajă. Când e senin, de pe vârful Monte Toro se vede, ca o fata morgana pierdută în albastrul Mediteranei, faimoasa insulă Mallorca, destinaţia favorită a amatorilor de dans şi distracţie.

Supranumită „La Luminosa”, Mallorca este un loc unde culorile, veselia şi buna dispoziţie sunt la ele acasă. În capitala Palma şi pe coasta Arenal, petrecerile şi festivalurile se succed întreaga vară, iar cele 179 de plaje sunt înţesate cu terase intime şi umbroase.

Mare şi soare la Ibiza

Mulţi turişti o preferă însă pe „vecina” Mallorcăi, vestita Ibiza, ale cărei plaje au devenit un loc de întâlnire a celor bogaţi, frumoşi şi celebri. Ses Salines, Cala Jondal, Playa d’en Bossa, Cala Salada sau Playa des Codolar sunt doar câteva dintre plajele de vis ale insulei, unde nisipul este parcă mai alb şi marea mai limpede decât oriunde în altă parte.

Cea mai mică şi mai puţin cunoscută dintre Baleare este Formentera, care răsare din mare la sud de Ibiza. Cei ce au văzut-o spun că, la fel ca în basme, farmecul surorii celei mici nu poate fi egalat de nici una dintre celelalte trei. Şi mai spun că plajele ei tivite cu pini şi stânci cu forme ciudate sunt un mic paradis, care îi ispiteşte pe cei izgoniţi din el şi întorşi în civilizaţie să revină mereu, pentru a gusta din farmecul ei inegalabil.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro